A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Проєкт Програми підтримки малого та середнього підприємництва на території Нижньосірогозької селищної територіальної громади на 2021-2023 роки

Дата: 18.03.2021 15:03
Кількість переглядів: 267

Фото без описуДля стимулювання розвитку секторів та галузей місцевої економіки, зокрема малого та середнього підприємництва, промисловості, споживчого ринку селищною радою розроблено проєкт Програми підтримки малого та середнього підприємництва на території Нижньосірогозької селищної територіальної громади на 2021-2023 роки.

Створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього підприємництва є одним з пріоритетних напрямків регіональної політики. Кошти, вкладені у підтримку підприємництва, сприяють розв’язанню проблем продуктивної зайнятості населення та насиченню ринку товарами та послугами. Однак суб’єкти малого та середнього підприємництва стикаються з певними труднощами: їх доступ до банківських кредитних ресурсів обмежений, відсутній механізм самофінансування, позначається нестача кваліфікованих кадрів також мають місце організаційні проблеми. Саме ці питання враховані в програмі підтримки малого та середнього підприємництва Нижньосірогозької селищної територіальної громади на 2021, проєкт якої 17 березня було схвалено на засіданні виконавчого комітету селищної ради та після погодження на засіданні постійної комісії буде винесено на чергову сесію селищної ради для затвердження.

У рамках Програми передбачається впровадити механізм полегшення отримання суб’єктами малого та середнього підприємництва кредитних коштів, а саме: компенсації частини відсотків за кредитами на розвиток виробництва продукції з високою часткою доданої вартості та інноваційною складовою у пріоритетних галузях громади. На сьогодні середня відсоткова Фото без описуставка за кредитами становить від 14 до 32 % річних, що стримує розвиток підприємницької діяльності, облікову ставку Національного банку України зменшено до 6 % річних.

Тому має місце потреба в наданні фінансової допомоги суб’єктам підприємництва для зменшення навантаження на вартість виробництва за рахунок зменшення фінансових витрат (відсотків за кредитами), що дозволить оптимізувати ціну продукту, спрямувати додатковий дохід (кошти компенсації) на створення додаткових робочих місць та на внутрішнє інвестування.

Одним з інструментів підтримки підприємців є міжнародна технічна та фінансова допомога. Нижньосірогозька селищна рада працює в напрямі залучення міжнародної технічної допомоги у різні сфери діяльності та координує їх реалізацію на території громади, в тому числі у сфері розвитку малого та середнього бізнесу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь