Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Засідання ТЕБ та НС від 19.03.2021

Дата: 19.03.2021 17:02
Кількість переглядів: 409

Фото без описуНа сьогоднішній день спостерігається значне погіршення епідситуації в Україні щодо розповсюдження коронавірусної інфекції. Станом на вечір 18 березня у Херсонській області зареєстровано 141 новий випадок.

Тож сьогодні заступник селищного голови Оксана Полуекто провела засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій селищної ради. У ході засідання Директор комунального некомерційного підприємства «Нижньосірогозький Центр первинної медико-санітарної допомоги» Людмила Непомняща розповіла про заходи, які проводяться Центром по виявленню коронавірусної інфекції. Вона довела до відома присутніх, що з початку епідемії у Центрі працювала мобільна бригада по забору біологічного матеріалу для тестування на коронавірусну інфекцію. Всього було проведено 1460 досліджень. Крім того, Центром було отримано 950 експрес-тестів для виявлення антигена коронавірусу, Sars-Cov-2, завдяки яким обстежено 343 хворих. Вона пояснила присутнім, що на даний час найдієвіший спосіб захисту від коронавірусної інфекції – вакцинування. На даний час в Україні триває ІІ етап вакцинації, у ході якого щеплення проводиться громадянам, які знаходяться у зоні ризику. Перш за все це медики. 16 березня на базі комунального некомерційного підприємства «Нижньосірогозький Центр первинної медико-санітарної допомоги» було щеплено 110 осіб проти коронавірусної інфекції. Це медичні працівники первинної та вторинної ланок, швидкої допомоги. Аби використати усі дози вакцини ефективно, до щеплення долучили й публічних осіб: працівників відділів селищної ради, Держпродспоживслужби, які щодня спілкуються громадянами за службовою необхідністю.

Вакцинацію проводила мобільна бригада працівників Новотроїцького центру первинної медико-санітарної допомоги, яка має право проводити щеплення вакциною АstraZeneca (Covishield). У подальшому вакцинацію у пунктах щеплень Нижньосірогозької громади, а саме в лікарських амбулаторіях, будуть здійснювати медичні працівники комунального некомерційного підприємства «Нижньосірогозький Центр первинної медико-санітарної допомоги», які скеровані на навчання для подальшої роботи у проведені масової вакцинації. Вакцинація населення громади буде здійснюватися згідно Дорожньої карти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь