A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Засідання спільноти вчителів художньо-естетичного циклу

Дата: 16.04.2021 11:07
Кількість переглядів: 312

Фото без опису15 квітня 2021 року на базі КУ «Нижньосірогозький центр професійного розвитку педагогічних працівників» в онлайн - режимі проведено засідання спільноти вчителів художньо-естетичного циклу «Моделювання уроків художньо-естетичного циклу з використанням інформаційно-комунікаційних технологій». 

У своєму виступі консультант КУ «Нижньосірогозький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Микола Салій зазначив, що на даний час найпоширеніша форма організації навчання - урок, і, навряд чи є причини думати, що в найближчому майбутньому вона зміниться. Тому доцільно забезпечувати уроки художньо-естетичного циклу компютерною підтримкою, що сприятиме підвищенню інтересу й загальної мотивації, активізації навчання та виховання завдяки використанню привабливих і швидкозмінних форм подання інформації.

Федорець Іван Михайлович, учитель музичного мистецтва опорного закладу Нижньосірогозький ліцей,Фото без опису у своїй презентації розповів про практичне значення використання ІКТ на своїх уроках при викладанні нового матеріалу, вказав, що доцільно використовувати мультимедійні презентації, відеоматеріали (фрагменти з художніх, документальних, навчальних фільмів), аудіо матеріали, караоке. Вчитель наголосив, що неприпустимо зловживати комп’ютеризацією, але відмовлятися від комп’ютера в навчанні не можна. Для цього необхідно: — виробити критерії ефективного застосування комп’ютерів на уроці для кожної вікової групи учнів з тем навчальних предметів; — визначити критерії оцінювання навчальних програмних засобів; — співпрацювати з розробниками програмних засобів, створювати методики навчання шкільних предметів на базі нових інформаційно-комунікаційних технологій.Фото без опису

Уроки музики мусять бути творчими, як уся творчість, підпорядковуватися певним закономірностям, науковим положенням та водночас відображати специфіку предмета – це у своїй презентації розкрила учитель музичного мистецтва Нижньоторгаївського ліцею Пєхова Наталія Олександрівна. Вона відмітила, що поштовхом до педагогічної творчості можуть стати цікаві практичні матеріали з використанням на уроках музичного мистецтва комп'ютерних технологій: демонстрація слайд-шоу; демонстрація електронної енциклопедії; перегляд фото-шоу на слайдах; демонстрація портфоліо проєкту; перегляд відео або уривку концерту, кліпу, фільму, архівних матеріалів; перегляд мультфільмів, фото і відео матеріалів із життя композиторів тощо.Фото без опису

Досвідом роботи з учасниками заходу поділася вчитель музичного мистецтва Дем`янівської гімназії Ніколаєва Ганна Василівна. Вона зазначила, що використання комп’ютерних технологій в освітньому процесі стає прикметною ознакою нашого часу. Не є винятком і система мистецької освіти, адже саме викладання предметів художньо-естетичного циклу пов’язане з оперуванням різноманітною інформацією. Через предмети художньо-естетичного циклу активізується внутрішній духовний світ учнів, їхні почуття і думки, що сприяє розвитку моральних, естетичних, світоглядних ідеалів та формуванню соціальних компетенцій учня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь