A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Відбулось засідання спільноти вчителів іноземних мов закладів освіти з теми «STEM-технології на уроках іноземної мови»

Дата: 22.04.2021 14:50
Кількість переглядів: 413

Фото без описуУ рамках проведення Всеукраїнського фестивалю «STEM-весна – 2021» 21 квітня 2021 року вчителі іноземних мов закладів освіти провели засідання спільноти на платформі ZOOM з теми «STEM-технології на уроках іноземної мови». Консультант КУ «Нижньосірогозький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Білецька Л.В. зазначила, що STEM – це один із трендів у світовій освіті, який передбачає змішане середовище навчання, і показує дитині, як застосовувати науку, освіту і мистецтво воєдино в повсякденному житті. Та зосередила увагу учасників, що останнім часом в освітньому просторі набирає обертів світовийФото без опису тренд STEM-освіти, як засіб допомоги сьогоднішнім дітям завтра стати новаторами, цілеспрямованими, творчими особистостями.

З питання «Використання елементів STEM-освіти на уроках англійської мови» виступила голова спільноти, вчитель Вербівського ліцею Поліщук Л. М. Педагог окреслила перспективи та методи впровадження STEM-освіти в навчальну діяльність, важливість творчої ініціативи педагогів у відборі та розподілі навчального матеріалу відповідно до потреб, психолого-педагогічного розвитку й досвідченості вихованців, а також у застосуванні нових методичних підходів.

Вчитель Верхньосірогозького ліцею Ружицька Н. О., ознайомила присутніх як на практиці застосовувати різні елементи STEM та зорієнтувала увагу на використанні цікавого інструменту для STEM і Нової української школи – конструктора LEGO. За допомогою LEGO вирішуються завдання освітньої діяльності початкової школи, зокрема уроку англійської мови: розвиток дрібної моторики рук, стимулюючи в майбутньому загально мовленнєвий розвиток і розумові здібності; розвиток уваги, пам’яті, творчого мислення; формування навичок діалогічного мовлення, розширення словникового запасу; вміння працювати у групі, спілкуватися.

Фото без описуСтадніченко В. М., вчитель опорного закладу Нижньосірогозького ліцею, показала різні підходи щодо використання STEM-activities та підкреслила, що STEAM-освіта посилює інноваційність мислення, так як учні замість заучування теоретичного матеріалу самі вирішують різні кейси, навчаючись мислити під час занять логічно і творчо.

Цікавий і корисний матеріал про STEM-проєкти як один із ефективних чинників активізації пізнавальної діяльності учнів на уроках англійської мови підготувала Кичук Л.В., вчитель опорного закладу Нижньосірогозького ліцею. Вона ознайомила учасників із технологією STEM-проєктів та із проєктами «Здорове харчування», «Живи і дихай», «Вогонь - друг, вогонь – ворог», «Як уберегтися від Covid-19».

Учитель німецької мови Першопокровського ліцею Пірог Т.В. запропонувала інформацію про Німецький Цифровий Дитячий Університет. Це безкоштовний освітній проєкт від Goethe-Institut в Україні для дітей віком від 8 до 12 років. Він допомагає дітям знаходити відповіді на питання з різних сфер науки та в ігровій формі знайомить їх із німецькою мовою.

Фото без описуКравченко І. О., вчитель англійської мови Першопокровського ліцею познайомила колег з використанням цікавих родзинок на уроках, зокрема таких вправ: «Finger’s family», «Alphabet spinners», «Живий алфавіт», «Scool tree», «This feels», «3D Town».

Завершилося засідання онлайн-студії підсумковим обговоренням, у ході якого зазначилося, що англійська мова – це мова науки та професійного зростання. Саме цю тезу дозволяє розвивати STEM-напрямок в освіті. Застосовуючи елементи STEM на уроках англійської мови, працюючи над спільними проєктами з предметів природничого чи наукового циклу, вчителі іноземної мови сприяють підвищенню інтересу учнів до вивчення не лише свого предмету, а й інших дисциплін.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь