A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Звернення селищного голови з нагоди 35-ї річниці Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2021 08:09
Кількість переглядів: 293

Фото без описуШановні жителі громади!

Дорогі ліквідатори наслідків Чорнобильської катастрофи, постраждалі від Чорнобильської трагедії, вдови померлих ліквідаторів та особи, які мають статус потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Сьогодні виповнюється тридцять п’ята річниця, коли на Чорнобильській атомній електростанції сталася найбільша у світовій історії техногенна катастрофа, якій судилося стати незагойною раною для всього людства. Страшна ядерна аварія забрала життя і здоров’я тисяч наших співвітчизників, спричинила тяжкі екологічні наслідки, відізвалася болем у багатьох родинах.

Серед ліквідаторів наслідків катастрофи було чимало мешканців Нижньосірогозької громади.

Нині на території громади проживає 56 чоловік, які безпосередньо причетні до Чорнобильської катастрофи.

Із загальної кількості -  22 ліквідатора аварії на ЧАЕС.

Всього у ліквідації аварії на ЧАЕС брали участь 28 жителів нашої громади. У тому числі: 1 жінка – мешканка села Партизани - Шевель Тетяна Андріївна,  яка працювала поваром  у місті Чорнобиль у найспекотніші дні 1986 року - з травня по вересень .

Найбільша кількість – 14 осіб була залучена до ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи райвійськкоматом. У червні 1986 року 6 осіб були першими направлені до Чорнобильської зони.

Працівники органів внутрішніх справ здійснювали цілодобову охорону порядку в Чорнобильській зоні, серед них були і 3 працівники нашої громади. Зона ураження включала до себе населені пункти, які розташовані не тільки на території України, а й на території інших республік.

Допомогу надавали й підприємства Нижньосірогозькогої територіальної громади, відряджаючи своїх працівників на ліквідацію наслідків катастрофи. 6 працівників направило Нижньосірогозьке АТП.

Відряджало своїх працівників на допомогу і районна санітарно-епідеміологічна станція, і шляхова ремонтно-будівельна дільниця.

Всі працівники виконали величезний обсяг робіт.

Законом України „Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи” були визначені зони відчуження  та відселення, з яких починаючи з 26 квітня 1986 року була здійснена евакуація населення. Евакуйовувались з ураженої зони цілими сім’ями.

Сьогодні на території Нижньосірогозької територіальної громади проживають 27 осіб, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи та 7 дітей, батьки яких є учасниками ліквідації та постраждалі від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Шановні ліквідатори! Дякую вам за вашу сміливість та відвагу, за високу громадянську позицію. Вічна пам’ять тим, чиї життя обірвав смертоносний атом.

Бажаю вам та вашим родинам злагоди й щастя, міцного здоров’я та успіхів. Нехай ваше життя буде довгим, без негараздів і хвороб.  

 

 

З повагою, селищний голова                           Дмитро ТАКАДЖИ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь