A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Подякували учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС за їхній подвиг.

Дата: 26.04.2021 19:18
Кількість переглядів: 282

Фото без описуВже 35 років поспіль квітень асоціюється у нас не лише з теплом і відродженням природи, але й зі страшною катастрофою, трагедією багатьох тисяч людей, яких іменують універсальним поняттям „Чорнобильці”. 26 квітня наша країна разом з усім світом вшановує  жертв радіаційних аварій та катастроф.

У цей день у 1986 році на Чорнобильській атомній електростанції стався вибух, який спричинив соціально-екологічну катастрофу глобальних масштабів. Чорнобильська атомна електростанція є символом наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства.

Трагедія, спричинена вибухом на її четвертому енергоблоці, не має аналогів за обсягами забруднення природного середовища, негативного впливу на здоров’я та психіку людей, їхній побут і соціально-економічні умови життя.

Чорнобиль – це наша наші біль і пам’ять. На жаль у зв’язку з карантинними обмеженнями захід з вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС пройшов без залучення жителів громади. Та всі завжди пам’ятатимуть подвиг ліквідаторів. І сьогодні селищний голова Дмитро Такаджи від імені всієї громади подякував учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС за їхній подвиг.

Один із них - Остапенко Геннадій Валентинович, 1965 року народження, мешканець селища Нижні Сірогози, який до направлення на ліквідацію Чорнобильської катастрофи брав участь у бойових діях на території республіки Афганістан. У період найвищого рівня радіації він найтриваліший час – 3 місяці 16 днів 1986 року – виконував свої службові обов’язки по ліквідації наслідків у 30 - км зоні ЧАЄС.

Синявський Віктор Вікторович, 1961 року народження, мешканець селища Нижні Сірогози забезпечував охорону громадського порядку у Гомельській області (Білорусь).

Полівода Владислав Матвійович, 1949 року народження, мешканець селища Нижні Сірогози, пропрацював у зоні катастрофи 5 місяців і 2 дня (1987-1988 роки).

Дякуємо  за героїзм та самовідданість всім ліквідаторам страшної аварії. Адже ціною власного життя та здоров'я без вагань та роздумів, вони ліквідовували наслідки аварії на Чорнобильській АЕС. Усвідомлюючи всю складність ситуації, нехтуючи власною безпекою ліквідатори ступили назустріч неприборканому смертоносному лиху, щоб зберегти життя мільйонів людей не лише у нашій державі, а й на всій планеті.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь