A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Експертами Міжнародного Фонду відродження та Причорноморського Центру політичних і соціальних досліджень здійснено аналіз освітньої мережі Нижньосірогозької громади

Дата: 12.05.2021 17:32
Кількість переглядів: 324

Для отримання експертної оцінки переваг та слабких сторін Нижньосірогозької громади селищна рада тісно співпрацює з Міжнародним Фондом відродження та Причорноморським Центром політичних і соціальних досліджень.

Фото без описуСьогодні зустрілися з експертами даних організацій, якими на замовлення громади було проведено аналіз стану освітньої мережі. Під час зустрічі вони представили депутатам та керівникам відділів селищної ради та освітніх закладів громади презентацію даного звіту.

Спеціалістами Міжнародного Фонду відродження та Причорноморського Центру політичних і соціальних досліджень освітня галузь Сірогозщини оцінювалась по різним критеріям, серед яких: наповненість закладів; прогнозована динаміка вступу до початкової школи та старших класів у розрізі освітніх закладів відповідно до демографічної ситуації в громаді; рівень отриманих знань учнями згідно результатів ЗНО та перемог в олімпіадах, а також витрати на утримання закладів та учнів.

Згідно проведеного аналізу зроблено висновок, що нажаль демографічна ситуація в громаді погіршується: за статистичними даними, до 2025 року кількість учнів, що вступають до першого ступеню освітніх закладів зменшиться на 2/3. В свою чергу це вплине як на другий, так і на третій ступінь освіти. Цей показник один з найважливіших та критичних. Адже, можна скільки завгодно модернізувати мережу, проте без дітей освіти не існує.

Тож вказані напрацювання будуть враховані під час розробки стратегії розвитку громади, зокрема, освітньої галузі та галузей, які значною мірою зможуть покращити демографічну ситуацію в громаді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь