A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Делегація від Нижньосрогоької громади долучилася до святкування 25-річчя української Конституції на Кам’янській Січі – унікальному місці на Херсонщині, тісно пов’язаному з історією та традиціями українського козацтва.

Дата: 29.06.2021 02:01
Кількість переглядів: 195

Саме тут, на берегах Дніпра, Кость Гордієнко та Пилип Орлик записали перші права і вольності війська запорозького, які лягли в основу першої європейської Конституції.

28 червня тут відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення 25-ї річниці Конституції України та молебень з покладанням квітів до могили Костя Гордієнка за участі керівництва області, депутатів обласної ради та керівництва Бериславської райдержадміністрації.

Вітали гостей свята: голова Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир, заступник голови облдержадміністрації Андрій Шибаєв, депутат Херсонської обласної ради Ігор Йосипенко та голова Бериславської райдержадміністрації Ольга Сидоренко.

Похідний табір, намети, справжній куліш, показові виступи почесних козацьких варт з м. Херсона та м. Миколаєва, театралізовані вистави відтворення історичної події закладання фундаменту першої Конституції Пилипа Орлика, виступи вихованців гуртків «Джура» («Сокіл») комунального закладу «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради, колоритні, яскраві особистості та мальовничі краєвиди навколо переносили гостей свята в епоху козацтва.

Святкову атмосферу доповнювали облаштовані виставки майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, які представляли громади та виступи художніх аматорських колективів Херсонської області.

Для бажаючих здійснювались екскурсії по території історико-культурної пам’ятки «Кам’янська Січ».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь