A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Суспільство, в якому дотримується гендерна рівність, є більш стабільним і процвітаючим, а результати подолання конфліктів, бідності та врегулювання мирних процесів, є більш довготривалими.

Дата: 23.07.2021 15:19
Кількість переглядів: 695

Фото без опису20 та 21 липня 2021 року у місті Херсон відбувся тренінг «Локалізація та розробка місцевих планів дій на виконання національного плану дій 1325», участь у якому взяла завідувач спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування комунальної установи «Нижньосірогозький центр надання соціальних послуг» Олена ГЕРАСІМОВА.

Захід проведено в рамках проекту Глобальної мережі жінок-миротворок «Місцеві спільноти будують і підтримують мир: Посилення участі жінок і молоді в побудові сталого миру у Вірменії, Азербайджані, Грузії, Кенії, Молдові, Південному Судані, Уганді та Україні» (за підтримки Австрійської агенції розвитку).

Мета тренінгу – краще дізнатися , як ці теми стосуються життя людей в громадах Херсонщини, і обговорити різні шляхи миробудування, а також долучитися до планування подальшої роботи з лідерками-миробудівницями по всій Україні.

Увазі учасників були запропоновані надзвичайно цікаві виступи Елли ЛАМАХ, голови Ради ВГО «Центр  - розвиток демократії» , тренерки з гендерної політики, Марії ДМИТРІЄВОЇ, гендерної спеціалістки ВГО «Центр – розвиток демократії», тренерки з гендерної політики, та Ігоря ПОГОРІЛОГО, начальника відділу сім’ї, гендерної політики та оздоровлення дітей департаменту соціального розвитку Херсонської обласної державної адміністрації. Мова йшла про резолюцію 1325 і Національний план дій «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року та розробку місцевих планів дій на виконання національного плану дій.

Одночасно, на постійному онлайн-звязку в додатку ZOOM з учасниками були колеги-координатори з Польщі. Спілкування відбувалося за допомогою перекладача.

 Організатори тренінгу наголосили на значенні реалізації засад сталого розвитку і виключній ролі жінок у процесах розбудови безпеки, подолання світових криз та налагодження миру. В контексті обговорення порядку денного “Жінки – Мир – Безпека”   в Україні Елла ЛАМАХ   підкреслила, що суспільства, де є більша гендерна рівність, є більш стабільними і процвітаючими, а результати подолання конфліктів, бідності та врегулювання мирних процесів, є більш сталими і довготривалими, коли жінок залучають до цих процесів і прийняття рішень.

Окремо наголошено, що головна думка цього документу – не лише підтримка постраждалих від збройного конфлікту, а побудова стабільного миру в державі. Побудова шляхом розумного забезпечення потреб громад, забезпечення безпеки мешканців. Адже безпека – це не лише відсутність бойових дій на території. Перш за все, це впевненість у завтрашньому дні, довіра до дій місцевої влади, правоохоронних органів та відчуття значущості кожного мешканця для тієї чи іншої громади. Як досягти цього учасники навчалися під час виконання практичних вправ у групах, коли розглядали основні напрямки Порядку денного Національного плану дій.  Напрацювання кожної групи будуть використані під час написання місцевих планів дій.

Найбільшим відкриттям було те, що саме гендерний підхід у визначенні потреб мешканців тієї чи іншої громади дозволяє максимально чітко визначити проблеми населеного пункту. І далеко не завжди вирішення питань потребує великих коштів.

За ініціативи Ігоря ПОГОРІЛОГО учасники заходу створили групу у вайбері з метою обміну досвідом та координації зусиль  під час впровадження на місцях Національного плану дій «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року.

 Організатори тренінгу залишили свої контакти та пообіцяли максимальну підтримку у написанні та реалізації місцевих планів у громадах.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь