A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Відбулися виїзди мобільних груп на земельні ділянки з підпаленою стернею

Дата: 28.07.2021 13:20
Кількість переглядів: 1068

Фото без описуНа сьогоднішній день гостро стоїть питання виникнення пожеж  внаслідок спалювання сухої природної рослинності, стерні, соломи, післязбиральних залишків.
Деякі сільгоспвиробники, незважаючи на заборони, щороку із завидною постійністю спалюють на полях стерню або солому після збирання врожаю. І мало хто замислюється про те, що безконтрольне випалювання стерні може призвести до пожежі на сусідніх полях або в лісосмугах, вогонь може перекинутися на розташовані поруч житлові і господарські будівлі, сади.

Саме із спалювання стерні на полях починається більшість пожеж.

На виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу» розпорядженням селищного голови створена мобільна група з фіксації фактів випалювання стерні, поживних залишків, сухої трави, розведення вогнищ та недотримання заходів пожежної безпеки при проведенні збирання врожаю.

Фото без описуФото без описуФото без опису

26 липня 2021 року 0 21:10 годині після дзвінка старости сіл був здійснений виїзд мобільної групи на поле, яке розташоване за межами с. Вільне. Після приїзду групи в телефонному режимі  був зроблений виклик власнику земельної ділянки, який є мешканцем с. Вільне. Розмір земельної ділянки, яка була зайнята полум’ям складає приблизно 14 гектарів та розташована приблизно в кілометрі від населеного пункту, за наслідки страшно і подумати, якщо вітер змінив би напрямок в сторону села. Власник земельної ділянки байдуже віднісся до загорання стерні та на зауваження не реагував.

А також 27 липня 2021 року 0 14:20 год. був здійснений виїзд мобільної групи разом з представниками правоохоронних органів та ДСНС. Горіло поле приблизно розміром 100 гектарів. Відбувся ймовірний підпал стерні або необережне поводження з вогнем буде встановлено в процесі розслідування. Винних осіб буде притягнуто до відповідальності за статтею  КУпАП 77-1 «Самовільне випалювання рослинності або її залишків», яка передбачає накладання штрафу в розмірі від 170 до 360 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або до кримінальної відповідальності за статтею 245, яка передбачає  штраф від 5400 до 9000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян , обмеженням волі на строк від двох до п’яти років  або позбавленням волі на той самий строк. Слідство триває.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь