A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

На території Нижньосірогозької громади з початку косовиці зафіксовано 13 випадків спалювання стерні.

Дата: 07.08.2021 19:09
Кількість переглядів: 683

Фото без описуПродовжуємо боротися з ситуацією, яка вже стала нормою на полях Сірогозщини після збору врожаїв.

Питання стосується виникнення значної кількості пожеж, що стаються внаслідок спалювання сухої природної рослинності, стерні, соломи, післязбиральних залишків та сміття. Дане питання гостро стоїть в громаді і турбує не тільки керівництво селищної ради, а й місцевих жителів.  Та нажаль, не зважаючи на заборони та попередження, на полях продовжуються фіксуватися випадки пожеж після збирання врожаю, і мало хто переймається тим, що спалювання може призвести до пожежі на сусідніх полях, знищивши урожай, й на те, що вогонь може перекинутися на розташовані поруч житлові будинки, спричинивши загибель людей.

Для викорінення випадків спалення стерні на території громади селищна рада тісно співпрацює з місцевим сектором поліції та ДСНС.

У п’ятницю, 06 серпня, під час чергового рейду робочої групи селищної ради  по запобіганню спалення стерні на території громади, представники селищної ради стали свідками  підпалу стерні на полі біля села Нижні Торгаї. Чоловіка, який здійснив підпал, було виявлено саме під час скоєння підпалу. Ним виявився місцевий житель села Нижні Торгаї. На місце події були викликані  працівники поліції та провідний інспектор Генічеського району районного управління ДСНС.

Правоохоронними органами зафіксовано факт підпалу, складено протокол, який направлено для подальшого реагування до Генічеського районного управління ДСНС.

Всього з початку косовиці зафіксовано 13 випадків спалювання стерні на території Нижньосірогозької громади.

Шановні жителі громади, щоб зупинити підпали необхідно діяти згуртовано.  Якщо ви стали свідками спалювання сухої рослинності  – телефонуйте до сектору поліції за телефоном: 102 та пожежної частини за номером: 101.

Ми живемо у цивілізованому суспільстві і повинні бережливо ставитись до навколишнього природного середовища.

Нагадуємо про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення вимог пожежної безпеки:

Згідно зі ст. 77-1 КУАП випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю або з порушенням умов дозволу передбачають штраф для громадян від 3 060 до 6 120 гривень, для посадових осіб — від 15 300 до 21 420 гривень. За ті самі дії, вчинені в межах природно-заповідного фонду, громадяни заплатять від 6 120 до 12 240 гривень штрафу, посадові особи — від 21 420 до 30 600 гривен.

Ст. 245 Кримінального кодексу передбачає за знищення або пошкодження довкілля у результаті пожежі штраф від 91 800 до 153 000 гривень або обмеження/позбавлення волі на термін від 2 до 5 років. При повторному вчиненні злочину, якщо він спричинив загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, передбачене позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь