A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Залучення державної підтримки на розвиток галузі бджільництва в області обговорили на селекторній нараді

Дата: 13.09.2021 11:26
Кількість переглядів: 391

Фото без описуСьогодні заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Оксана Полуекто  разом із керівниками відділів і комунальних підприємств селищної ради взяли участь в обласній селекторній нараді щодо обговорення шляхів вирішення актуальних питань області, яку провів очільник Херсонщини Сергій Козир.Фото без опису

Обговорили  надання державної підтримки на розвиток галузі бджільництва в області.

Галузь бджільництва сьогодні є однією з найбільш динамічних в аграрному секторі. Майже вдвічі, порівнюючи з минулим роком, збільшилось виробництво меду, яке сьогодні складає 1797 тонн. Таке збільшення відбулося за рахунок зростання чисельності кількості бджолиних сімей у господарствах населення з 45,0 тис. шт. у 2019 році до 87,7 тис. шт. у 2021 році.

Фото без описуВ.о. директора Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Маргарита Степанова відзначила: «Збільшення виробництва меду сприяло зростанню об’ємів експорту до рекордних значень. Так, у 2020 році з Херсонщини проекспортовано 3,3 тис. тонн меду, що на 51% більше ніж у 2019 році (2,2 тонн)».

Цьогоріч в області підтримано реалізацію новітніх інформаційних технологій розвитку галузі бджільництва від Grand expert, а саме – підписано Меморандум про співпрацю з віце-президентом громадської організації «Гранд Експерт» Міжнародний моніторинг процесу хімічної обробки рослин» Олегом Ряжських та головою облдержадміністрації Сергієм Козирем. На сьогодні майже всі територіальні громади зареєструвалися на Інтернет-платформі «GrandExpert», а також більшість пасічників та агрономів мають інформацію щоденного моніторингу розташування пасік та обробітку медоносних посівів на території області та України. Таким чином оперативне інформування пасічників попереджає факти масового отруєння бджіл. 

Крім того, відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції в області реалізується напрямок надання спеціальної бюджетної дотації за бджолосім’ї, які є в наявності у фізичних та юридичних осіб в кількості від 10 до 300 бджолосімей. Дотація складає 200 гривень за одну бджолосім’ю. Торік 839 пасічників отримали 6,1 млн. гривень за наявні 30,5 тис. бджолосімей. 

Для отримання дотації за бджолосім’ї фізичним особам та суб’єктам господарювання, які є власниками бджолосімей, необхідно подати документи за місцезнаходженням пасіки до виконавчого органу відповідної сільської, селищної або міської ради до 1 жовтня 2021 року.

Продовжуючи нараду обговорили епідемічну ситуацію та запобігання поширенню коронавірусної інфекції на Херсонщині.

Фото без описуЯк розповіла в.о. директора Департаменту здоров’я облдержадміністрації Галина Кучер, майже всі виявлені хворі на COVID-19 не вакциновані особи. Тож Галина Миколаївна ще раз закликала жителів області щепитися, аби врятувати себе та своїх рідних:

«Наразі на Херсонщині у закладах охорони здоров’я  перебуває 220 осіб хворих на коронавірус. З них 163 хворих отримують централізовано кисень, що становить – 74,1%. В цілому, в області для надання медичної допомоги хворим на гостру респіраторну хворобу затверджено 5 лікарень першої хвилі, в яких розгорнуто 942 ліжка, та 1 лікарня другої хвилі, в якій розгорнуто 146 ліжок. Серед хворих чимало медиків і дітей, зокрема, в лікарні перебуває немовля, якому лише три тижні від народження. Дитину госпіталізували в п’ятницю, до цього вона 5 днів перебувала на лікуванні вдома. Тож, як бачимо, коронавірус не обирає за віком та статтю».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь