A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Податкова інформує

Дата: 17.09.2021 13:20
Кількість переглядів: 125

Чи застосовується пільга до нерухомості, яка у виписці з ЄДР зазначена як місце здійснення діяльності ФОП?

 

Фото без описуГоловне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє.

Підпунктом 266.4.1 п. 266.4 ст. 266 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) передбачено пільги із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у вигляді зменшення бази оподаткування на об’єкт/об’єкти житлової нерухомості, в тому числі їх частки, що перебувають у власності фізичної особи платника податку.

Пільги з податку, що сплачується на відповідній території з об’єктів житлової нерухомості, для фізичних осіб не застосовуються до об’єкта/об’єктів оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, позичку, використовуються у підприємницькій діяльності) (п. п. 266.4.3 п. 266.4 ст. 266 ПКУ).

Пунктом 63.3 ст. 63 ПКУ визначено, що платники податків з метою проведення податкового контролю підлягають реєстрації або взяттю на облік у контролюючих органах за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об’єктів оподаткування або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку).

Тобто, якщо громадяни фактично здійснюють підприємницьку діяльність за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) та є власниками об’єктів житлової нерухомості, про що зазначається у виписці з Єдиного державного реєстру юридичних, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі – Виписка), то при нарахуванні податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, до таких об’єктів житлової нерухомості пільга застосовуватись не буде.

Що стосується об’єктів нежитлової нерухомості, то незалежно від виду діяльності, зазначеного у Виписці, пільга у вигляді зменшення бази оподаткування на них не розповсюджується.

Детальніше – у розділі 106.05 Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу: https://zir.tax.gov.ua.

 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook https://www.facebook.com/TaxUkraine.

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

 

 

 

 

 

Про терміни видачі готівкових коштів під звіт

 

Фото без описуГоловне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує щодо термінів видачі готівкових коштів під звіт.

    Відповідно до п. 19 розд. ІІ Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 29.12.2017 № 148, готівка під звіт або на відрядження видається суб’єктами господарювання підзвітним особам відповідно до законодавства України.

         Готівка видається під звіт:

         1) на закупівлю сільськогосподарської продукції та заготівлю вторинної сировини на строк не більше 10 робочих днів;

         2) на закупівлю брухту чорних металів і брухту кольорових металів - на строк не більше 30 робочих днів від дня видачі готівки під звіт;

         3) на всі інші виробничі (господарські) потреби - на строк не більше двох робочих днів, уключаючи день отримання готівки під звіт.

         Підзвітна особа має право продовжити строк використання виданих під звіт коштів, якщо готівка одночасно видана як на відрядження, так і для вирішення в цьому відрядженні виробничих (господарських) питань (у тому числі для закупівлі сільськогосподарської продукції в населення та заготівлі вторинної сировини, у тому числі брухту чорних металів і брухту кольорових металів). Строк використання такої готівки продовжується до завершення строку відрядження.

         Видача підзвітній особі готівки під звіт проводиться за умови звітування нею у встановленому порядку за раніше отримані під звіт суми.

         Детальна інформація щодо зазначеного питання розміщена у розділі 109.14 Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу.

 

         Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!

 

Цьогорічний приріст ПДФО складає понад 588 мільйонів гривень

 

Фото без описуЗа вісім місяців 2021 року платники Херсонщини перерахували до зведеного бюджету 3424,3 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. За словами в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігоря Клима, цей показник перевищив торішній на більш як 588,5 млн гривень або 21%.

Майже чверть сплаченого податку на доходи фізичних осіб, а саме 864,3 млн гривень, спрямовано до державного бюджету країни.

Решта 75% від загальної суми надходжень, або майже 2560 млн гривень, залишились в розпорядженні місцевих бюджетів області. Плюс до відповідного періоду попереднього року складає майже 445 млн гривень. Оскільки цей податок є бюджетоутворювальним у всіх громадах регіону, то такий приріс надходжень є значною фінансовою підтримкою для реалізації проєктів з розвитку та благоустрою громад.

Обсяг надходжень податку на доходи фізичних осіб напряму залежить від розміру заробітної плати, яку офіційно отримують працевлаштовані працівники, та легальності трудових відносин як таких. Тож податківці постійно проводять роз’яснювальну та контрольно – перевірочну роботу з метою дотримання роботодавцями вимог трудового й податкового законодавства.

 

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь