A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Новий очільник області ознайомився з умовами роботи та лікування, які організовано у місцевих медичних закладах та забезпеченість засобами захисту медичних працівників в умовах пандемії

Дата: 12.11.2021 15:00
Кількість переглядів: 188

У ході однієї з робочих поїздок громадами Херсонщини новопризначений голова Херсонської обласної державної адміністрації Геннадій Лагута завітав до Нижньосірогозької громади. Під час візиту, з огляду на ситуацію, яка на даний час склалася на Херсонщині зі стрімким поширенням коронавірусної інфекції, він ознайомився з умовами роботи та лікування, які організовано у місцевих медичних закладах та забезпеченість засобами захисту медичних працівників в умовах пандемії.

Під час перебування у Нижньосірогозькому Центрі первинної медико-санітарної допомоги» лікар-педіатр Ганна Чуваєва ознайомила гостей з умовами надання первинної медичної допомоги місцевому населенню, а також пацієнтам, які звертаються із інших регіонів України, розповіла про вжиття заходів з профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань.

Ганна Петрівна розповіла, що до складу КНП «Нижньосірогозький ЦПМСД» входять: 6 амбулаторій загальної практики сімейної медицини, 13 фельдшерських пунктів та 1 фельдшерсько-акушерський пункт, 5 ліжко-місць у Вербівській ЗПСМ.

Центр отримує пряме фінансування з Національної служби здоров’я України. Підставами для фінансування послуг стали підписані мешканцями громади електронні декларації.

Центр обслуговує 15171 особу, у тому числі 13020 осіб дорослого населення, 2151 дитину. Сімейного лікаря обрали 11927 осіб, що становить 80,9% населення громади.

Особливу увагу, під час огляду приміщень Центру лікар-педіатр закладу приділила темі вакцинації та проведення тестування на виявлення коронавірусної хвороби. Вона поінформувала, що в умовах епідемії на коронавірусну інфекцію в Центрі відкрили спеціальний кабінет для проведення вакцинації проти COVID-19. Медичні працівники ЦПМСД, що роблять щеплення, пройшли відповідне навчання.

З початком поширення коронавірусної хвороби територією Сірогозщини до Центру щодня надходить великий поток людей. Щоденно працівниками здійснюється прийом близько ста пацієнтів. Тому, щоб не було скупчення людей біля кабінетів, вони працюють по відпрацьованій системі, розподіляючи потоки людей. Наприклад, для проведення - вакцинації трудовим колективам призначається час. Крім того, сільське населення має змогу зробити щеплення у селах громади, де відкриті пункти щеплень, там працюють виїзні бригади. Всього вакциновано І дозою 4594 осіб, ІІ дозою – 3573.

Станом на 12 листопада з початку карантинних обмежень було виявлено 799 лабораторно підтверджених випадків COVID-19 з них, за 2021 рік – 611, зокрема, із числа всіх захворілих – 91 дитина.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь