A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Керівництво області приємно здивували комофортні умови лікування в КНП «Нижньосірогозька центральна лікарня» та КНП «Нижньосірогозький Центр первинної медико-санітарної допомоги»

Дата: 12.11.2021 15:15
Кількість переглядів: 259

12 листопада, під час робочої поїздки до Нижньосірогозької селищної територіальної громади голова Херсонської обласної державної адміністрації Геннадій Лагута разом з заступниками та працівниками обладміністрації, очільником Генічеської районної державної адміністрації Сергієм Олефіренком та делегацією у складі депутатів Херсонської обласної та Генічеської районної рад ознайомились з умовами лікування в КНП «Нижньосірогозька центральна лікарня» та КНП «Нижньосірогозький Центр первинної медико-санітарної допомоги».

Супроводжували їх селищний голова Дмитро Такаджи разом депутатами селищної ради. Екскурсію медичними закладами для гостей провели лікарі закладів Тетяна Гладун та Ганна Чуваєва.

Тетяна Гладун ознайомила гостей з умовами лікування в КНП «Нижньосірогозька центральна лікарня». Вона розповіла, що заклад входить до Херсонського госпітального округу з визначенням статусу «Лікарня планового лікування». Підприємство надає стаціонарну і консультативну діагностичну медичну допомогу. До складу лікарні входять: стаціонарні відділення на 85 ліжко-місць (терапевтичне, хірургічне, дитяче та приймально-діагностичне відділення, відділення реанімації та інтенсивної терапії) та лікувально-діагностична поліклініка, прийом у якій проводиться по 13 спеціальностям. У складі поліклініки функціонують: рентгенологічне відділення; лабораторія; фізіотерапевтичне відділення; кабінет УЗД; кабінет функціональної діагностики.

У 2013 році закладу присвоєне міжнародне звання ВООЗ і ЮНІСЕФ «Лікарня доброзичлива до дитини». У 2017 році статус підтверджено.

Для покращення матеріально-технічної бази лікарні придбали пральну машину, кардіограф, сечовий аналізатор, стіл офтальмологічний, систему кальпоскопічну, кисневий концентратор, апарат штучної вентиляції легень. Всього на загальну суму 703,8 тис. грн. Тож лікарня готова до прийому та лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою.

Крім того, у закладі за власні кошти проведено поточний ремонт коридора консультативно-діагностичної поліклініки на суму – 23937 грн та поточний ремонт порогу біля входу до головного корпусу та установки пандусу на суму – 24987 грн.

Лікарнею забезпечується надання послуг ветеранам війни та праці із зубопротезування. За рахунок селищного бюджету у поточному періоді надано 21 послугу на суму 31,3 тис. грн.

З метою запровадження нових пріоритетних пакетів амбулаторних послуг, покращення якості і доступності обстеження пацієнтів лікарнею за рахунок власних коштів придбано ендоскопічну систему з відеоендоскопом на суму 1200,0 тис. грн. Система використовуватиметься для виявлення захворювань шлунково-кишкового тракту найбільш точним методом діагностики, зокрема, це дозволить виявляти онкопатологію на ранній стадії. Для оплати за навчання лікаря-ендоскопіста на курсах спеціалізації «Ендоскопія» із селищного бюджету було виділено 20,4 тис грн.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь