A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Податківці роз'яснили підприємцям Нижньосірогозької громади законодавчі норми, якими визначено порядок застосування РРО/ПРРО

Дата: 25.01.2022 17:00
Кількість переглядів: 299

Вчора, 24 січня, у приміщенні Нижньосірогозької селищної ради відбувся семінар для підприємців щодо реєстрації та застосування технічного касового обладнання. Спікерами семінару виступили фахівці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі на чолі з заступницею начальника відомства Наталією Невдах.

Відповідно до змін законодавства, починаючи з січня нинішнього року, суб'єкти підприємницької діяльності − платники податків ІІ − IV груп повинні були здійснювати свою діяльність з використанням касових апаратів РРО або програмного РРО. Винятком є «спрощенці» та підприємці у сільській місцевості (крім торгівлі підакцизними товарами).

Тема застосування касових апаратів є чи не найактуальнішою серед бізнес-спільноти Херсонщини. Через банальне нерозуміння підприємці поширюють безліч міфів та суперечностей стосовно фіскалізації. Саме задля спростування хибних думок та належного інформування підприємців представники управління податкового аудиту на чолі із заступницею начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Наталією Невдах проводять на території області інформаційно-роз'яснювальні заходи для представників малого бізнесу з питань реєстрації та застосування технічного касового обладнання.

Окресливши мету запровадження фіскалізації, податківці запевнили, що обов'язкове використання касових апаратів не передбачає тиску на бізнес, а покликане знизити рівень тіньової економіки.

Після викладу основних законодавчих норм, якими визначено порядок застосування РРО фізичними особами-підприємцями, головний спікер заходу — Наталія Невдах назвала переваги використання програмного РРО, серед яких - зручність у використанні, передача даних до фіскального сервера без послуг еквайєра, відсутність потреби у сервісному обслуговуванні ЦСО, можливість встановити відповідну безкоштовну програму на будь-який гаджет. Під час використання ПРРО підприємці можуть видавати як паперові, так і електронні чеки. Крім того, чек можна перевірити в Електронному кабінеті. Завантажити відповідне програмне забезпечення, а також ознайомитися з відповідними нормативно-правовими актами, роз’ясненнями, формами ПРРО, інструкціями щодо заповнення форм та ін. можна на офіційному вебпорталі ДПС у банері «Програмні РРО».

«Який саме вид реєстратора розрахункових операцій використовувати − апаратний РРО чи програмний − вирішує сам підприємець», − підкреслила посадовиця.

На завершення заходу фахівці податкового відомства надали вичерпні відповіді на запитання підприємців, а також закликали здійснювати підприємницьку діяльність з дотриманням норм чинного законодавства. У разі ж виникнення інших запитань чи проблемних ситуацій порекомендували звертатися за консультаціями до відповідальних працівників Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі й використовувати лише офіційну інформацію ДПС.

Презентаційні матеріали



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь