Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Рік дії програми єОселя: понад 3 600 українських родин отримали кредити на придбання житла

Дата: 02.10.2023 20:58
Кількість переглядів: 21

   
   

Фото без описуЗа рік дії програми єОселя іпотечні кредити отримала 3 641 українська родина на загальну суму 5,2 млрд грн. Про це повідомила Перший віце-прем’єр-міністр України - Міністр економіки Юлія Свириденко.

“1 жовтня минулого року Уряд запустив програму єОселя, щоб українці могли отримати доступне кредитування на придбання житла. За рік такі кредити отримали понад 3 600 українських родин на загальну суму 5,2 млрд грн. Понад 70% - це родини військовослужбовців та силовиків, які можуть взяти кредит під 3%. Так само як і медики, вчителі та науковці. З 1 серпня цього року ми розширили програму і нині нею можуть скористатись всі українці, які не мають власного житла, або потребують покращення житлових умов. Для них іпотека доступна під 7%. За два місяці так кредити отримали понад 220 українців на 360 млн грн”, - зазначила Юлія Свириденко.

“Послуга єОселя в Дії повністю змінила підхід до отримання іпотеки. Замість походів до банків, заповнення десятків полів у заявах та збору довідок, потрібно зробити всього кілька кліків у застосунку. Наприклад, завдяки єОселі військові можуть подати заявку, де б вони не знаходились. Один із подружжя заповнює заявку в Дії, а інший підписує її цифровим підписом в застосунку. Вже 3641 родина змогла отримати нове житло завдяки єОселі"”, — зазначив Віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Зокрема, серед кредитів, які українці отримали за програмою єОселя:

  • кредити під 3% отримали 2577 військовослужбовців та силовиків, 420 педагогів, 369 медиків та 55 науковців;
  • кредити під 7% отримали 204 українці без власного житла, 14 внутрішньо переміщених осіб, 2 ветерани.

Найчастіше кредити брали для придбання житла на вторинному ринку (2478 кредитів) та у забудовника (1140 в готових будинках та 23 в будинках, що зводяться).

Найбільше іпотечних кредитів взяли мешканці:

  • Київської області - 980;
  • міста Києва - 552;
  • Рівненської області - 214;
  • Волинської області - 210.

Нагадаємо, що скористатись програмою доступного кредитування сьогодні можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови. Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка складає 3% річних. Для інших категорій - учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян - ставка іпотеки становить 7%.

 

Довідково

Програма єОселя почала свою роботу в жовтні минулого року. Реалізовують програму Міністерство економіки України спільно з Мінцифри та ПрАТ “Укрфінжитло”. Банками-партнерами єОселі є Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank та Укрексімбанк.

Урядовий портал. Міністерство економіки України

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь