Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

ДМС радить оформлювати закордонний паспорт та ІD-картку в міжсезоння

Дата: 05.10.2023 22:05
Кількість переглядів: 43

Фото без описуУ періоди міжсезоння істотно скорочується кількість звернень громадян до міграційної служби. Стосується це оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон та паспорта громадянина України у вигляді ID-картки.

Нині отримати паспортні документи можна без зайвих затримок.

Для отримання послуги необхідно попередньо зареєструватися через електронний сервіс. Він передбачає бронювання місць до 14 днів наперед. Однак нині через відсутність попиту сервіс пропонує запис в чергу "сьогодні на завтра".

Скористайтесь можливістю оформити паспорт у зручному режимі в період зниженого навантаження на підприємство з виготовлення паспортних документів та підрозділи міграційної служби.

Важливо, згідно зміни до постанови від 28 лютого 2022 р. № 170 "Деякі питання внесення інформації до паспорта громадянина України для виїзду за кордон" суттєво звужено коло осіб, яким може бути надана послуга з вклеювання фото дітей до закордонних паспортів батьків та продовження до 5 років терміну дії  закордонних паспортів у разі завершення строку дії.

Сьогодні це можливо лише у зв’язку з необхідністю термінового виїзду за кордон, пов’язаною з нагальною потребою в лікуванні від’їжджаючого, від’їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого, чи смертю родича, який проживав за кордоном.

Міграційники закликають громадян не відкладати надовго візит до міграційної служби у разі завершення дії закордонного паспорта. Несвоєчасне звернення може загрожувати зривом запланованої закордонної поїздки, фінансовими та моральними втратами.

Урядовий портал


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь