Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Як працює демократія: новий серіал на платформі Дія.Освіта

Дата: 06.10.2023 19:35
Кількість переглядів: 38

Фото без описуІндекс демократії — це класифікація 167 країн світу за розвитком демократії. Цього року увага рейтингу зосереджена на війні в Україні та її важливості для майбутнього демократії в Європі та світі.

Для того щоб краще зрозуміти, як відстоювати свої права та вирішувати державні питання на різних рівнях, Міністерство цифрової трансформації України разом з ГО «Боротьба за права» та Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) в Україні створило освітній серіал «Демократія через дії».

Серіал містить два модулі з відеолекціями, анімованими історіями пригод героїв та героїнь, а також інфографікою. Кожна серія передбачає етичну дилему — питання, на яке немає однозначної або правильної відповіді.

Ключові теми першого модуля — участь українців у політичному та соціальному житті країни, на що витрачаються податки, коли влада стає нелегітимною, навіщо потрібна доступність та що таке демократія.

У другому модулі обговорюють практику активного громадянства: як брати участь у виборах, як стати депутатом місцевої ради, чи можливий активізм у смартфоні.

Експерти серіалу — акторка театру на кіно, громадська діячка Ірма Вітовська, засновник та ідейний натхненник Доступно.ua Дмитро Щебетюк, комунікаційна директорка ГО «Боротьба за права» Оксана Солонська та ветеран і морський піхотинець, менеджер з подій ГО «Ветеран хаб» Гліб Стрижко.

Перший модуль освітнього серіалу доступний за посиланням — https://osvita.diia.gov.ua/courses/democracy-through-actions-module-1

Другий модуль дивіться тут —

https://osvita.diia.gov.ua/courses/democracy-through-actions-module-2

Освітній серіал створено з ініціативи Мінцифри для платформи Дія.Освіта за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES Україна) та ГО «Боротьба за права».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь