Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Спеціальний Коордштаб працює над забезпеченням виїзду громадян із ТОТ

Дата: 20.10.2023 19:13
Кількість переглядів: 23

Фото без описуРік тому, 18 жовтня 2022 року, рішенням Уряду було створено Координаційний штаб з питань забезпечення виїзду громадян України з тимчасово окупованих територій через територію третіх країн в Україну. Його очолює Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук. 

Пріоритетним завданням Коордштабу є напрацювання рішень, які сприятимуть виїзду українців з ТОТ через інші країни на підконтрольну територію. 

У межах роботи штабу було розроблено низку важливих нормативно-правових актів. Значна їх частина спрямована на організацію процесу отримання та відновлення документів, що посвідчують особу й підтверджують громадянство України. Адже багато наших співгромадян на ТОТ мають проблеми з документами. 

Також Коордштабом ініційовано низку законопроєктів, які були підтримані Урядом та наразі передані до Верховної Ради:

• законопроєкт № 9069 щодо особливостей державної реєстрації актів цивільного стану, що відбулися на територіях тимчасової окупації;

• законопроєкт № 9579, який врегульовує питання зарахування строку відбування покарань на ТОТ;

• законопроєкт № 9673, яким передбачено, що видані окупаційною владою документи про смерть особи на ТОТ не можуть бути підставою для закриття кримінальних проваджень.

У постійному фокусі уваги членів Коордштабу перебуває питання відкриття та роботи відокремлених підрозділів Державної міграційної служби України в країнах Європи та Туреччині для оформлення або видачі необхідних документів громадянам України. А також – питання забезпечення допомоги у поверненні на Батьківщину співгромадян, які опинилися за кордоном у складних життєвих обставинах.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь