Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Курс на цифровізацію та доступні послуги для українців: у Києві відбувся діджитал-форум Дієвий ЦНАП 4.0

Дата: 24.10.2023 19:55
Кількість переглядів: 29

Фото без опису19–20 жовтня в Києві відбувся цифровий форум Дієвий ЦНАП 4.0, під час якого обговорили цифрову трансформацію системи надання адміністративних послуг під час повномасштабної війни, а також плани на повоєнний період.

«Цифровізація публічних послуг, створення та розвиток мережі безбар’єрних ЦНАП у регіонах — це шлях до побудови найзручнішої цифрової держави у світі. Ключову роль у цьому процесі відіграють CDTO — саме вони є лідерами цифрових реформ і двигуном інноваційних проєктів. Дякуємо CDTO кожної ОВА за якісний вплив на життя українців», — зазначила заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

Форум об’єднав 170 учасників — представників і представниць Європейського Союзу (ЄС), Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні, міністерств, органів державної влади, ЦНАП з усіх областей України, представників ІТ-спільноти та партнерів Мінцифри. Під час панельних дискусій учасники обмінялися досвідом та інноваційним підходом у розбудові доступного державного сервісу для українців.

«У співпраці з ПРООН та Мінцифрою ми бачимо майбутнє, у якому технології розширюють можливості кожного українця, сприяють впровадженню інновацій і забезпечують безперебійне надання адміністративних послуг навіть у складні часи. Ця ініціатива виходить за межі цифрових інструментів; вона спрямована на зміцнення громад, покращення врядування та створення стійкої України», — сказала керівниця програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Клое Алліо.

Окрім цього, учасники обговорили можливості для відбудови, вдосконалення та створення ефективних ЦНАПів, використання інноваційних ІТ-рішень для надання послуг, переобладнання центрів, просування цифровізації послуг і впровадження мобільних ЦНАПів для віддалених громад. Також визначили головні перешкоди, з якими стикаються при відновленні ЦНАПів на територіях, що постраждали від бойових дій, та рішення для їх подальшого відновлення.

«Разом із нашими партнерами, Європейським Союзом та Мінцифрою ми об’єднані в місії, спрямованій на розширення доступу до державних послуг найвищого рівня в усіх громадах. Наша увага особливо зосереджена на регіонах, які постраждали від війни, що триває. Завдяки інтеграції цифрових інновацій, впровадженню найкращих практик і непохитній відданості ідеї єдності ПРООН стоїть на передовій трансформації системи надання адміністративних послуг в Україні», — зазначив Заступник Постійного представника ПРООН в Україні Христофорос Політіс.

Форум організовано Міністерством цифрової трансформації України в партнерстві з ПРООН в Україні в межах проєкту «EU4Recovery — Розширення можливостей громад в Україні» (EU4Recovery) за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 

За матеріалами Мінцифри


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь