Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

У Мінветеранів модернiзовано MARTA – онлайн-систему для визначення станів психічного здоровʼя ветеранів та ветеранок

Дата: 28.10.2023 21:30
Кількість переглядів: 22

Фото без описуПрототип діагностичного інструменту було створено в Міністерстві у 2022 році. Цього року завдяки Програмі реінтеграції ветеранів IREX та за підтримки Державного департаменту США система була модернізована.

Психологічне здоров‘я є невідʼємною складовою життя будь-якої людини, особливо тих, хто переживає стресові ситуації і виклики адаптації після повернення у цивільне життя. MARTA (https://marta.mva.gov.ua/ ) створена з метою допомоги ветеранам і ветеранкам, а також їх родинам та близьким. Вона надає можливість анонімно, без стигматизації, ознайомитися з матеріалами, пройти тестування та зрозуміти свої потреби у психологічній самодопомозі. 

«З метою розширення можливостей первинного скринінгу стану психічного здоров’я ветеранів війни та членів їх родин Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації населення залучає до активного використання у роботі діагностичну систему MARTA. Результати, отримані у ході самодіагностики на даному ресурсі, забезпечать можливість формувати та розвивати послуги, відповідно до отриманих результатів, за рахунок оперативних реакцій на наявні потреби у галузі психічного здоров’я ветеранів війни та членів їх родин», - зазначила заступниця директора Бородянського центру соціально-психологічної реабілітації населення Тетяна Сошко.

Нагадаємо, у початковій версій MARTA дозволяла визначати стан психічного здоров’я – онлайн та без необхідності безпосереднього звернення до спеціаліста. Тепер діагностичних інструментів стало більше. За допомогою системи можна ознайомитися з психоедукаційними матеріалами та, за потреби, звернутися на гарячу лінію. 

Майбутній розвиток системи буде спрямований на створення інструментарію для фахівців у сфері психологічної допомоги, а також буде доданий перелік надавачів послуг із психологічної допомоги, що стане їх надійним помічником у роботі з ветеранами.

Міністерство у справах ветеранів України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь