Всесвітній тиждень обізнаності про протимікробну резистентність
З 18 – 24 листопада щороку триває Всесвітній тиждень обізнаності про протимікробну резистентність, метою якого підвищення інформованості і розуміння суспільством проблеми стійкості (резистентності) до протимікробних препаратів.
Протимікробна резистентність - здатність мікроорганізмів (бактерій, грибів і та ін.) протидіяти лікарським засобам, які призначені для знищення чи інактивації цих мікроорганізмів.
Долучаючись до Всесвітнього тижня обізнаності про протимікробну резистентність, фахівці Держпродспоживслужби та експерти європейського проєкту EU4SaferFood розробили інформаційні матеріали для:
власників домашніх тварин;
фермерів та власників сільськогосподарських тварин;
приватних ветеринарів;
державних ветеринарних інспекторів;
виробників і дистриб’юторів протимікробних засобів.
Інформаційні матеріали (буклети та постери) можна знайти на вебпорталі Держпродспоживслужби за посиланням: https://dpss.gov.ua/bezpechnist.../pamyatki-rekomendaciyi.
Для зручності – всі матеріали опубліковано у форматі для друку.