Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Ми часто боїмося говорити про рак, навіть називати це слово вголос. Коли ж дізнаємося про діагноз близької людини, перша думка: “Як допомогти?”.

Дата: 09.02.2024 21:35
Кількість переглядів: 39

Фото без описуІ ви дійсно можете допомогти і долучитись до боротьби інших людей проти хвороби! Ваше бажання допомогти іншим українцям та українкам, маленьким зокрема, і кілька годин (чи навіть хвилин!) вашого часу можуть ВРЯТУВАТИ ЖИТТЯ!

Лікування раку часто потребує переливання крові чи окремо тромбоцитів, а також кісткового мозку. Це відбувається тому, що під час лікування знищуються власні кровотворні клітини і їх потрібно замінити здоровими, з таким само унікальним “кодом”. А кодів кровотворних клітин – величезна кількість! Саме тому постійно потрібно багато різних донорів і донорок, щоб склалась “ідеальна пара”. Будьте серед них!

☝️ Щоб стати потенційним донором кісткового мозку потрібно лише зареєструватися в Українському реєстрі донорів кісткового мозку: https://ubmdr.org/.

Ви отримаєте набір для забору вашої ДНК (ватні палички, якими треба провести по внутрішній поверхні щоки) і відправите зразок назад, на типування. Якщо колись людина з таким само типом кісткового мозку потребуватиме пересадки, з вами зв’яжуться. Донація кісткового мозку в більшості випадків схожа за процедурою до здачі крові з вени.

Не бійтеся раку – долучайтеся до боротьби із ним! Донори рятують життя!

Міністерство охорони здоров'я України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь