Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

На Херсонщині відбулося регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Дата: 14.02.2024 20:27
Кількість переглядів: 13

Фото без опису

Захід зібрав близько тридцяти учасників, ще 130 – долучилися онлайн. Це начальники військових адміністрацій районів та населених пунктів, старости старостинських округів Херсонської області.

“У кожного з вас має бути план дій, який утримуватиме фокус на головному. А головне наразі – обороноздатність відновлення житлової, комунальної та соціальної інфраструктури. На цьому засіданні я хочу, щоб ви відверто проговорили те, що становить проблему для громади і ми дійшли до швидкого їх вирішення”, – наголосив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, відкриваючи засідання конгресу.

Також, починаючи нараду, керівник ХОВА представив новопризначеного директора Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення. На цю посаду призначили Дмитра Юнусова.

Серед основних тем конгресу – відновлення водопостачання у громадах, постраждалих через обміління Каховського водосховища. Нині це питання опрацьовується з міжнародними партнерами.

Йшлося й про встановлення в області додаткових мобільних укриттів, а також відновлення дорожньої інфраструктури та аптечної мережі у громадах області.

Обговорили й розширення президентської ініціативи “Пліч-о-пліч”. Цьогоріч проєкт з відбудови має охопити близько половини деокупованих населених пунктів Херсонщини.

Розглянули й механізми допомоги аграріїв. Зокрема, сільгоспвиробники можуть розраховувати на низку державних програм підтримки, готові допомогти й наші міжнародні партнери.

Херсонська обласна державна адміністрація


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь