Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Люди з порушеннями слуху чи зору мають можливість виклику за номером 102

Дата: 07.04.2024 14:54
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

Люди з інвалідністю можуть звернутися до Національної поліції за допомогою телефонного номера «102» як із стаціонарного телефону, так і за допомогою смартфона. Якщо така можливість відсутня – через офіційний сайт Національної поліції, - Радниця - уповноважена Президента України з безбар'єрності Тетяна Ломакіна.

В Національній поліції  України розповіли про можливості виклику за номером 102 особами з порушеннями слуху чи зору. Цей номер працює цілодобово, і тепер він став більш доступним.

За допомогою до поліцейських звертаються усі – жінки, чоловіки та діти, люди старшого віку та люди з інвалідністю. Забезпечення дотримання прав і свобод людини, гарантованих Конституцією та законами України, є одним із ключових принципів діяльності Національної поліції.
Люди з інвалідністю можуть звернутися до Національної поліції за допомогою телефонного номера «102» як із стаціонарного телефону, так і за допомогою смартфона. Якщо така можливість відсутня – через офіційний сайт Національної поліції.

На офіційному вебсайті Національної поліції враховані потреби різних категорій користувачів, зокрема людей з порушеннями зору та слуху. Для цього була розроблена спеціальна програма для переведення сайту в режим, прийнятний для людей з порушенням зору, а також можливості вибору найкращого для сприйняття шрифту та кольору зображення.
Щоб скористуватися такою функцією необхідно у правому верхньому куті сайту скористуватися інструментом «Налаштування доступності».

На вебсайті Національної поліції реалізована можливість подання громадянами з порушеннями мовлення та слуху неголосових звернень жестовою мовою до операторів служби «102». Для цього необхідно у нижньому правому куті натиснути інструмент «Вушко». У вікні, що з’явилося, необхідно ввести свої дані та дочекатися з’єднання з перекладачем жестової мови.

Національна поліція України

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь