Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Біль у животі, часта печія та нудота можуть свідчити про захворювання шлунково-кишкового тракту – такі як гастрит, виразка, панкреатит та інші. Діагностика й лікування цих недуг є безоплатними для ветерана.

Дата: 29.04.2024 11:28
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

Національна служба здоров’я України продовжує серію публікацій для ветеранів про те, як отримати безоплатну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій.

 При погіршенні здоров’я – першим, до кого необхідно звернутися, це сімейний лікар. Він огляне пацієнта й на підставі показань випише направлення на консультацію до гастроентеролога та за потреби на обстеження до ендоскопіста.

🔘 Безоплатна медична допомога надається в закладах, які підписали договір із НСЗУ.

🔹 Ендоскопічні дослідження (гастроскопія, езофагодуоденоскопія, дуоденоскопія) можна зробити в лікарнях, що мають договір за пакетом “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах” – за умови, що вік пацієнта не досяг 50 років. Для ветеранів від 50 років і старше – дане обстеження можна пройти за пакетом “Езофагогастродуоденоскопія”.

🔸 Дослідження колоноскопія також можна зробити в лікарнях, що мають договір на амбулаторну допомогу, – для ветерана до 40 років. А віком від 40 років і старше – за пакетом “Колоноскопія”.

➡️ Щоб пройти обстеження безоплатно, потрібно мати електронне направлення від сімейного або лікуючого лікаря.

✔️ Також гастроскопія та колоноскопія безоплатні під час стаціонарного лікування.

📍 Звертаємо увагу, що анестезія під час дослідження також покривається державою, тож ветеран не має доплачувати.

👉 Після проведення необхідних обстежень лікар-гастроентеролог встановить діагноз і створить план лікування.

🩸 У випадках, коли хворий потребує операції, допомога надається за пакетами "Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах" або "Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня". Докладно про ці послуги читайте на сайті НСЗУ: https://cutt.ly/Gw8RSsLh.

💊 Також раніше ми писали про те, що під час лікування у стаціонарі всі необхідні ліки мають надаватися ветерану безоплатно: https://cutt.ly/Dw5fH2O7.

📌 Програма медичних гарантій є універсальною і має на меті забезпечити всіх громадян доступними та якісними медичними послугами, незалежно від соціального статусу чи місця проживання.

НСЗУ Національна служба здоров'я України 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь