Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

18 травня відкриється виставка про ненасильницький спротив громадян України на окупованих територіях Мистецько-інформаційна виставка «Небачена Сила»

Дата: 13.05.2024 14:27
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

В Українському домі відкриється інформаційно-мистецька виставка “Небачена Сила” про ненасильницький спротив українців на окупованих територіях. Співорганізатором виставки є Представництво Президента України в АР Крим та Офіс Кримська платформа. Символічно, що почнеться вона 18 травня — в День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу у рамках 80 роковин депортації. Триватиме виставка до 2 червня.

На виставці можна буде дізнатися про сучасні рухи ненасильницького опору українців на окупованих територіях та побачити їхні прояви у різних формах мистецтва. Мета виставки – показати силу наших людей, які доводять, що Україна – це історії не пасивності, невизначеності та байдужості, а незламності населення, яке опинилось в ситуації прямої загрози від російського окупанта.

Складовою проєкту стануть експозиції з виставки “ЛОМИКАМІНЬ. Жіночий спротив у Криму”, яка була розміщена у Представництві, зокрема щоденники активісток “Злої мавки”, роботи мисткинь Maria Kulikovska, Alevtina Kakhidze, Лії Достлєвої, Julia Po, Еміне Зіятдінової. Також на виставці будуть представлені секції, присвячені рухам спротиву, зокрема Жовта Стрічка; лабіринт “Делаю вид” з плакатами кримського художника Антик Данов; відео Ukrainer із проєкту “Деокупація”; картонні карикатурні фігури ватажків так званих “лнр/днр” Сергія Захарова, що стояли на вулицях Донецька 2014 року; вірусні меми Maksym Palenko; інтерактивна секція із VR від музейної мережі та Територія Терору; поетична інсталяція від PEN Ukraine; відео-історії про поранені об’єкти культури в Тростянці та Охтирці; роботи мисткинь Diana Berg, Юлії Данилевської, яна голубятникова, Alyona Olena Malyarenko; стіна солідарності “Залиш свою підтримку опору”.

Партнери та учасники: Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим; Кримська платформа; Національний центр «Український Дім» ; Фонд “Партнерство за сильну Україну”, який фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції; Уряд Канади; Ukrainer; Музейний кризовий центр; БО “Фонд культурної спадщини України”, Меморіальний музей тоталітарних режимів “Територія Терору”, PEN Ukraine, Дім Звуку / РадіоГараж, Львівське Радіо, Радіо Культура, Ukrainian Institute - Український інститут, Український кризовий медіа-центр, Національний музей історії України у Другій світовій війні. Офіційна.

Деталі про проєкт “Небачена Cила”: https://unseen-force.com/uk/unseen-force/

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь