Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Сім’я — це турбота, підтримка, безумовне прийняття. А ще — сили разом долати життєві випробування та дарувати тепло один одному й іншим.

Дата: 15.05.2024 18:15
Кількість переглядів: 36

Фото без опису

Безліч історій про силу українських родин вражають і надихають. Сьогодні, у Міжнародний день сім’ї, ми хочемо поділитися трьома такими розповідями, при цьому знаючи: у кожної сім’ї є власна щемка історія.

У вчителя Олега Михайлева з Харківщини напередодні повномасштабного вторгнення від ковіду померла дружина. Чоловік залишився сам з чотирма дітьми. Найменшому синові було менше року.

Донька-першокласниця вимушена була піти до школи в окупації. Перший дзвоник таємно відсвяткували на подвір’ї вчительки. Як і інші діти в той день, під кофтою дівчинка ховала вишиванку.

Протягом усієї окупації тато робив усе можливе, аби діти отримували необхідне. А ще — відчували Україну.

Каріна і Сергій нещодавно відсвяткували перший ювілей своєї сім’ї. У них є донька, але зараз вона живе з бабусею. Подружжя — офіцери Збройних Сил України.

Довгий час Каріна з Сергієм служили в різних частинах далеко одне від одного. З народженням малої Каріна пішла зі служби. А з початком великої війни — відновилась.

Найзаповітніша мрія Сергія і Каріни — вигнати окупантів, зібратися за великим сімейним столом і сказати один одному: “Нарешті ми разом”.

В сім’ї Надії і Олександра Степанюків десятеро дітей. Усі усиновлені, але батьки вважають кожного своїм, рідним. Один з найстарших синів зараз боронить Україну від окупантів. А ще родина — патронатна. На тимчасове виховання до Надії і Олександра потрапляють діти, чиї біологічні родини опинилися в складних життєвих обставинах і не можуть піклуватися про дітей.

“І ніби вже нас і багато було, але я загорілася усиновленням. Були в нас кімнати порожні. І коли ми прийшли в службу у справах дітей, нам розказали про патронат. Я приїхала до чоловіка, розказала йому. Він каже: “А ми так зможемо?””, — згадує Надія про те, як вона стала патронатною вихователькою.

Завдяки патронатній сім’ї Надії і Олександра діти їхньої громади убезпечені від дитбудинку. А тепла в цій великій родині вистачає на всіх.

Сьогодні, у День сім’ї, ми хочемо побажати українським родинам, щоб на шляху було більше світлих моментів. Надихаємось вами і дякуємо за вашу силу.

_____

Історії: Суспільне, Українська правда, Волинські новини.

Міністерство соціальної політики України 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь