Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

19 травня (неділя) об 11:00 відбудеться кураторська екскурсія виставкою “QIRIM İÇÜN / ЗАРАДИ КРИМУ”, яку проведе кураторка виставки, психологиня та журналістка Мавілє Халіл.

Дата: 18.05.2024 11:11
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

🏠Місце проведення: Офіс Кримської платформи

🕐Тривалість екскурсії: 1 година

🩵Мова проведення: українська

📌РЕЄСТРАЦІЯ ОБОВ’ЯЗКОВА: https://forms.gle/X5eHQXk6ZPCTg17p8

◼️Через тематичний екскурсійний матеріал та супровідні тексти у виставці окреслюється трагічна подія депортації кримськотатарського народу як частини загальної історії України, а подолання наслідків геноциду — як поточні деколонізаційні прагнення українського народу.

◼️Зокрема, на виставці представлені роботи художника, автора картин, об'єктів та інсталяцій Антона Логова; кримськотатарських митців; кримськотатарського кераміста Рустема Скибіна; картини Садиха Аджи-Селіма — єдині документальні візуальні твори, які були створені під час депортації.

◼️Також учасники екскурсії зможуть ознайомитись із щоденниками депортації “Райські метелики”, в основу яких закладені реальні історії осіб, що пережили депортацію, а також побачити інсталяцію, присвячену сучасній російсько-українській війні.

➡️Екскурсія безоплатна. Буде проводитися фото- та відеофіксація під час екскурсії.

🫶Запрошуємо всіх охочих відвідати виставку!

Контакти для уточнення інформації:

E-mail: press@ppu.gov.ua

Телефон: +380 50 859 8497

***

Мистецький проєкт “QIRIM İÇÜN / ЗАРАДИ КРИМУ” — це подорож у складну, багатошарову, сповнену боротьби, перемог та втрат історію кримських татар — одного з корінних народів України. Він створений з метою провести паралелі між сучасними подіями та тими, що передували депортації кримських татар у 1944 році з Кримського півострова.

Організатори та партнери виставки: Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, Офіс Кримська платформа, British Embassy Kyiv, Національний музей історії України у Другій світовій війні. Офіційна стор.

Виставку організовано за підтримки Фонду “Партнерство за сильну Україну”, який фінансується урядами Великої Британії, Естонії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції.

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь