Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Розширено коло повнолітніх осіб, які можуть бути помічниками патронатних вихователів

Дата: 01.06.2024 11:58
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

Внесено зміни до Типового положення про бюджетний (комунальний) заклад «Центр надання соціальних послуг», Типового положення про республіканський Автономної Республіки Крим, обласний, Київський та Севастопольський міський центр соціальних служб, Типового положення про районний, міський, районний у місті, селищний, сільський центр соціальних служб, Порядку створення та діяльності сім'ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім'ї патронатного вихователя, Порядку виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя та оплати послуги патронату над дитиною, Типового договору про патронат над дитиною, Примірного договору про умови запровадження та організацію функціонування послуги патронату над дитиною, що надаватиметься сім'єю патронатного вихователя.

Передбачено для надавачів соціальних послуг повноваження щодо: проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи серед жителів громад про важливість для дітей сімейного виховання, потребу у розвитку патронату над дітьми, сімейних форм виховання; участі у заходах, спрямованих на пошук кандидатів у патронатні вихователі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі.

Розширено коло повнолітніх осіб, які можуть бути помічниками патронатних вихователів, передбачено допомогу у пошуку кандидата у помічники патронатного вихователя, а також запроваджено грошове забезпечення помічників патронатних вихователів з чітким урегулюванням їхніх повноважень.

Врегульовано строки оцінки сімейної ситуації та житлово-побутових умов сім'ї кандидатів у патронатні вихователі.

Забезпечено можливість надання послуги патронату над дитиною сім'єю патронатного вихователя для дитини з іншої територіальної громади з врегулюванням особливостей співпраці громад за місцем проживання (перебування) дитини, над якою здійснюється патронат та за місцем запровадження відповідної послуги.

Передбачено вжиття заходів щодо повернення сімей патронатних вихователів/дітей (вихованців) з територій активних бойових дій чи тимчасово окупованих територій, на територію, підконтрольну Уряду Украіни, та створення їм належних умов перебування.

Вдосконалено можливості щодо профілактики професійного вигорання, відновлення потенціалу та підвищення професійної компетентності патронатного вихователя та його помічника між влаштуванням дітей під патронат. Прискорено строки призначення i виплати соціальної допомоги та грошового забезпечення при влаштуванні дитини у сім'ю патронатного вихователя.

Передбачено забезпечення, починаючи з 01.06.2024 встановлення розміру грошового забезпечення патронатних вихователів на рівні трьох мінімальних заробітних плат на місяць тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь