Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Чи може особа, зареєстрована як безробітна у центрі зайнятості, відмовитись від залучення до суспільно корисних робіт? #ВідповідаєЮрпорадник

Дата: 19.07.2024 10:12
Кількість переглядів: 25

Фото без опису

 

✅Відповідь:

Відповідно до Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, затвердженого постановою Кабміну від 13 липня 2011 р. №753 (далі - Постанова №753)

🔎 суспільно корисні роботи - види тимчасової трудової діяльності працездатних осіб в умовах воєнного стану, які провадяться для виконання робіт, що мають оборонний характер, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, що виникли в період воєнного стану, та їх наслідків, задоволення потреб ЗСУ, інших військових формувань і сил цивільного захисту, забезпечення функціонування національної економіки та системи забезпечення життєдіяльності населення, а також не можуть бути пов’язані з підприємництвом або іншою діяльністю, спрямованою на одержання прибутку, та до яких належать роботи і послуги, що не потребують, як правило, спеціальної професійної підготовки.

📝 Відповідно до п. 27 Порядку реєстрації, перереєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу під час воєнного стану (далі - Порядок), у разі відсутності підходящої роботи зареєстровані безробітні направляються на громадські та інші роботи тимчасового характеру або на суспільно корисні роботи.

Тобто, у разі відсутності підходящої роботи для зареєстрованого безробітного, підходящою для нього роботою вважається участь у громадських роботах та суспільно корисних роботах.

⁉️ Чи може особа, зареєстрована як безробітна у центрі зайнятості, відмовитись від залучення до суспільно корисних робіт і які наслідки такої відмови?

☑️Однозначно, може.

Однак, слід мати на увазі, що згідно з підп.1 п.32 цього ж Порядку центр зайнятості припиняє реєстрацію безробітного, зокрема, з дня відмови від виконання суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, які запроваджуються на виконання Постанови №753.

💡Це означає, що відмова від виконання суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану тягне за собою припинення реєстрації в центрі зайнятості, а для тих безробітних, які отримували допомогу по безробіттю, в тому числі й припинення виплати такої допомоги.

___________________

ℹ️Більше інформації для безробітних - у чат-боті Юридичний порадник для ВПО 👉 “Основні питання” ➡️ “Трудові питання” ➡️ “Безробітний”:

Цю публікацію підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю БФ «Право на захист», і не обов'язково відображає позицію Європейського Союзу та Норвезької ради у справах біженців. Ані Європейський Союз, ані Норвезька рада у справах біженців не несуть за неї відповідальність.

Юридичний порадник для ВПО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь