Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Як кожен з нас може допомогти військовим та членам їх родин?

Дата: 03.10.2024 08:45
Кількість переглядів: 20

Фото без опису

30 вересня 2024 року Центр громадського здоров'я провів вебінар «Стратегії підтримки військових: як запобігти психосоціальним ризикам через родинну та суспільну підтримку».

Учасники зустрічі обговорили ключові питання підтримки військових та їх родин, зокрема:

➡️Микола Неміш, волонтер проєкту «Як ти, брате?», лікар-психіатр, психотерапевт, завідувач поліклініки КНП «Психіатрія», розповів про основні правила ефективної комунікації з військовими та ветеранами.

➡️Олександр Чаморсов, ветеран, головний психолог Гарячої лінії кризової підтримки Українського ветеранського фонду, травматерапевт поділився власним досвідом перебування у війську, повернення до цивільного життя та досвідом проведення груп підтримки.

➡️Ірина Скрипка, дружина військовослужбовця, військовослужбовиця запасу, розповіла про власний досвід військової служби та поділилась рекомендаціями для партнерок і родин військових.

Під час війни особливо важлива єдність та взаємопідтримка. Різні досвіди, які проживає наше суспільство — цивільні, військові, ветерани, люди, які не мають військових у родині, та ті, чиї рідні воювали або воюють, — часто стають бар’єром у спілкуванні. Небайдужість і бажання допомогти є надзвичайно важливими, а найкраще — поцікавитись, чи потрібна людині ваша допомога, і якщо так, то зробити це таким чином, аби не нашкодити.

Якщо вам чи вашим близьким необхідна підтримка, скористайтесь контактами, поданими далі.

Групи підтримки:

✅Український ветеранський фонд — за номером 0 800 33 20 29 цілодобово та безкоштовно ветерани і їхні родини можуть отримати допомогу від фахових психологів у моменти кризи; ви можете доєднатися до однієї з груп підтримки:

- щотижнева група підтримки ветеранів, їхніх родин та всіх українців;

- терапевтична група для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни: людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну;

- групи підтримки для тих, хто зазнав втрати (якщо з часу втрати минуло менш як 4 місяці);

- очна група підтримки для людей, які переживають втрату рідних і близьких людей (якщо після втрати минуло 5–6 місяців).

✅Veteran Hub — групи підтримки для ветеранів та ветеранок; партнерів та партнерок, які чекають на коханих з війни; матерів, що чекають на дітей з війни; членів сімей, чиї близькі зазнали поранень під час служби; сімей загиблих воїнів; сімей безвісти зниклих воїнів; сімей, чиї близькі перебувають у полоні.

✅ВО «Vesta» — групи підтримки для колишніх військовополонених, близьких військовополонених, близьких загиблих, близьких зниклих безвісти; безкоштовна юридична та психологічна підтримка для військових, ветеранів та їхніх близьких.

Посібник «Як ти, брате?» стосовно комунікації з військовими, які ви можете замовити безкоштовно, сплативши лише вартість доставки Новою Поштою. https://tinyurl.com/mwx97paz

Запис вебінару можна переглянути за посиланням на YouTube-каналі Центру громадського здоров’я. https://tinyurl.com/4vfse7bc

Матеріал підготовлений у рамках Всеукраїнської програми «Ти як?» (https://howareu.com/), ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

Центр громадського здоров’я України 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь