Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Роз'яснення помічника начальника з правової роботи-начальник юридичної служби Херсонського ОТЦК та СП стосовно внесення змін до статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Дата: 04.10.2024 10:40
Кількість переглядів: 22

Фото без опису

Увага! Важлива інформацій!

21.08.2024 Верховною Радою України ухвалено Закон України № 3916IX «Про внесення змін до статті 23 абзаці першому пункту 3, пунктах 4 і 5 частини третьої Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

За словами помічника начальника з правової роботи-начальник юридичної служби Херсонського ОТЦК та СП зазначеним Законом розширюється коло військовозобов’язаних, чиї близькі родичі, зокрема рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра, загинули або зникли безвісти під час участі у бойових діях, для надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації.

Тобто в разі якщо в родині мешкає військовий який має лише спільного батька або спільну матір і він загинув або пропав безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації під час дії воєнного стану, інші брати та сестри мають право на звільнення від мобілізації. Ця правка розроблена щодо звільнення від мобілізації одного із рідних братів, у разі якщо інший загинув, соціально обґрунтована та направлена на зменшення страждань у родині, соціальному забезпеченні інших членів родини братом, що залишився.

Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Херсонський обласний ТЦК та СП


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь