Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Традиційна добірка можливостей і корисної інформації для ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин  від  Українського ветеранського фонду

Дата: 06.10.2024 16:44
Кількість переглядів: 26

Фото без опису

🔹 Подбайте про свій бізнес. Український ветеранський фонд відшкодовує 20 тисяч гривень за програмою мікрофінансування бізнесу ветеранів та членів їхніх родин на купівлю товарів та обладнання для ведення власної справи. Це можуть бути зарядні станції та генератори, компʼютерна техніка та фотоапарати, устаткування для виробництва та багато іншого. Подавати заявки можуть ветерани, ветеранки, дружина, чоловік, батько, мати, дитина (у тому числі усиновлена) учасника чи учасниці бойових дій, а також загиблих захисників. Деталі: https://veteranfund.com.ua/projects/20000-2/

🔹 ROZETKA та Visa запустили «Бізнес-трамплін 2.0» — проєкт з підтримки малого бізнесу. В рамках окремої категорії серед представників малого ветеранського бізнесу оберуть двох переможців: 1 місце — 1 000 000 грн, 2 місце — 500 000 грн. Подати заявку можуть громадяни України, які мають статус ветеранів війни, є власниками або співвласниками (з часткою не менш ніж 50%) компанії чи фізичними особами-підприємцями. Деталі проєкту: https://rozetka.com.ua/ua/pages/business_springboard/. Із запитаннями чи пропозиціями пишіть на info.businessspringboard@rozetka.com.ua.

🔹 Український ветеранський фонд презентував результати дослідження “Роль держави у соціальній реінтеграції ветеранів та ветеранок”. Його мета — всебічно дослідити, яку роль суспільство, родина, побратими та посестри відіграють у процесах повернення ветеранок та ветеранів до цивільного життя, а також виявити реальні виклики, перешкоди на цьому шляху, зумовлені неефективними політиками держави, та запропонувати шляхи їх подолання. Ознайомитися з дослідженням можна за посиланням: https://cutt.ly/zeOWzPpw.

🔹 "Свій простір" — подкаст під такою назвою запустив Український ветеранський фонд разом із Героєм України Віталієм Литвином. Мета подкасту — сприяти кращому розумінню реалій ветеранів, військовослужбовців та їхньої адаптації до цивільного життя. Проєкт покликаний надати військовим і ветеранам можливість висловити свою думку, а також допомогти цивільним краще зрозуміти виклики, які стоять перед тими, хто захищає країну. Першу відверту розмову про те, як мистецтво допомагає військовим проживати сучасні події, дивіться на YouTube-каналі фонду за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=DXZ1eQ9G0_c.

🔹 Мобільний застосунок та довідник “Компас ветерана” створили переможці конкурсу ВАРТО від Українського ветеранського фонду — громадська організація “Зростай, Україно!”. У застосунку та довіднику ви знайдете багато корисної інформації для захисників та захисниць, зокрема про алгоритми отримання статусів, пільг та послуг. Як отримати матеріали — дізнайтесь за посиланням: https://cutt.ly/4eOHiafI.

🔹 Рух “Чесно” запрошує ветеранів та ветеранок взяти участь у дводенному регіональному навчанні "Прийняття рішень на місцевому рівні", яке відбудеться 25-26 жовтня у Києві. Під час навчання захисники й захисниці зможуть поглибити свої знання про роботу місцевого самоврядування, розвинути лідерські навички та дізнатися про практичні інструменти ефективної участі у житті громади та політиці. Реєстрація — за посиланням: https://forms.gle/NmKuHiDoT3WWnsuq9.

🔹 У складних ситуаціях звертайтеся на Гарячу лінію кризової підтримки для ветеранів і їхніх родин. Якщо ж потрібна юридична допомога — проконсультуйтеся з юристами Українського ветеранського фонду. Для зручності користування ми створили окрему платформу, за допомогою якої можна сконтактувати з нашими психологами та юристами. На платформі ви знайдете номер телефону цілодобової та безкоштовної Гарячої лінії кризової підтримки, а також інформацію щодо груп підтримки; форму зворотного звʼязку для отримання безоплатних юридичних консультацій — залишайте нам свої питання і наші юристи звʼяжуться з вами та допоможуть. Посилання на платформу: https://hotline.veteranfund.com.ua/. Цей проєкт став можливим завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування, яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

🔹 Розширено перелік професій і спеціальностей, за якими ветерани можуть пройти безоплатне навчання у закладах освіти. Тепер отримати за державний кошт ваучери на навчання можна ще 16 професіям і 15 спеціальностям, які нині актуальні на ринку праці. Наразі цей список включає 95 професій і 60 спеціальностей. Оновлений Перелік професій і спеціальностей для ваучерів на навчання містить напрями підготовки фахівців для відновлення інфраструктури, житлового фонду й енергетичних об’єктів, додано професії оператора дистанційно керованих апаратів, пожежного-рятувальника, а серед нових спеціальностей — авіаційна та ракетно-космічна техніка, авіоніка, прикладна механіка і фізика та наноматеріали, пожежна безпека, біомедична інженерія, хімічні технології та інженерія. Детально про ваучери на навчання: https://cutt.ly/UeOJfypv.

Український ветеранський фонд Мінветеранів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь