Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Як діяти, якщо ваша близька людина повернулась з-за кордону і не має шансу одужати та потребує паліативної допомоги

Дата: 07.10.2024 10:07
Кількість переглядів: 8

Фото без опису

Права українців на доступ до безоплатних медичних послуг через відсутність у країні не втрачаються. Тож коли люди повертаються з-за кордону додому, вони можуть розраховувати на весь обсяг медичної допомоги, гарантованої Програмою медичних гарантій.

Сьогодні розповідаємо, як діяти, якщо ваша близька людина повернулась з-за кордону і не має шансу одужати та потребує паліативної допомоги👇

1️⃣ Паліативна медична допомога може бути надана як в лікарні, так і за місцем перебування важкохворої людини. Для цього у Програмі медичних гарантій передбачено два медичні пакети: ✔️“Стаціонарна паліативна медична допомога дорослим і дітям” https://cutt.ly/JeRReRW2 та ✔️ “Мобільна паліативна медична допомога дорослим та дітям” https://cutt.ly/feRRt6IB.

2️⃣ Вибір — знаходитись у лікарні або у рідних стінах — залежить від стану здоров’я пацієнта та можливостей рідних організувати такий догляд вдома. Також варто брати до уваги думку лікаря.

3️⃣ Якщо людина розраховує на паліативну допомогу в лікарні, потрібно:

➡️мати направлення або лікаря первинної медичної допомоги, або лікуючого лікаря, або лікаря мобільної паліативної допомоги (направлення не потрібно у разі переведення пацієнта/пацієнтки з іншого медзакладу або клінічного підрозділу лікарні);

➡️звернутись в одну із найближчих лікарень, яка має договір із НСЗУ за пакетом “Стаціонарна паліативна медична допомога дорослим і дітям”.

❗При виборі лікарні місце реєстрації пацієнта чи його/її рідних не мають значення. Але важливо, щоб у паліативному відділенні обраної лікарні були вільні місця. Якщо ж відділення повністю заповнено, можна шукати інший медичний заклад.

4️⃣ Якщо у вашій ситуації найдоцільніша паліативна допомога за місцем перебування пацієнта/пацієтки, потрібно:

➡️мати направлення або лікаря первинної медичної допомоги, або лікуючого лікаря (направлення не потрібно, якщо пацієнта переводять з лікарні під нагляд спеціалістів паліативної служби);

➡️звернутись до того медичного закладу, який має договір із НСЗУ за пакетом “Мобільна паліативна медична допомога дорослим і дітям”.

З питаннями у пошуках лікарні допоможуть ✔️наш дашборд “Електронна карта місць надання послуг із медичної допомоги” https://cutt.ly/iea6Fvz9 або ✔️наш контакт-центр за номером 16-77.

НСЗУ для пацієнта


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь