Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Виплати родинам військових у разі полону чи зникнення безвісти: Рада ухвалила важливий закон

Дата: 10.10.2024 15:40
Кількість переглядів: 6

Фото без опису

Народні депутати підтримали в цілому законопроєкт №11407, яким вносяться зміни до статті 9 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

Згідно з документом, за військовими, захопленими в полон або заручниками, а також інтернованими в нейтральних державах або зниклими безвісти зберігається виплата грошового забезпечення до повного з'ясування обставин, але не більше ніж до дня виключення військовослужбовця зі списків особового складу військової частини.

Передбачається, що військовослужбовці зможуть самостійно визначити членів сім'ї, які отримуватимуть їхнє грошове забезпечення у разі потрапляння того в полон або зникнення безвісти.

Для цього військовий має скласти особисте розпорядження, визначивши розмір частки таких осіб у відсотках, та передати його командиру військової частини або командиру підрозділу.

У разі відсутності такого розпорядження виплата грошового забезпечення здійснюватиметься рівними частками у порядку черговості.

«Національне інформаційне бюро / National Information Bureau»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь