Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

ҐРУНТ спільно з Українська Волонтерська Служба та громадською організацією Helping to Leave підготували памʼятку, в якій зібрали способи та поради - як допомогти українцям на ТОТ

Дата: 12.10.2024 09:37
Кількість переглядів: 20

Фото без опису

Допомагати та волонтерити напряму в окупації — небезпечно, проте існують різні способи, як показати свою підтримку українцям в тимчасовій окупації. Найбільша цінність України — її люди. Відстоюючи свободу країни, ми виборюємо свободу українців та їхнє право жити вдома, на своїй землі.

Українці в окупації знають, наскільки дорога ціна свободи у всіх її проявах. І ми маємо повсякчас підтримувати співвітчизників на ТОТ, аби вони не втратили надію на визволення своєї домівки та мали сили боротися і відчували себе частиною України.

Що кожен із нас може зробити, щоб допомогти українцям на ТОТ?

ҐРУНТ спільно з Українська Волонтерська Служба та громадською організацією Helping to Leave підготували памʼятку, в якій зібрали способи та поради 👇

Підтримуйте організації та волонтерські ініціативи, які допомагають українцям на ТОТ

Щоб підтримати організації, яким ви довіряєте ви можете:

— підтримувати інформаційно: ділитися дописами про діяльність, історії успіхів, поширювати збори;

— підсилювати фінансову спроможність організацій, які безпосередньо надають допомогу там, де це необхідно щомісячними благодійними внесками;

— долучатися у якості волонтера, аби допомогти у координації процесів, з комунікаціями або ж фандрейзингом. Знайти перевірені волонтерські можливості ви можете на Волонтерській платформі або ж написати організаціям у соціальних мережах. .

Памʼятайте про безпеку

Рекомендації щодо безпеки в інтернеті, захисту та видалення інформації, ненасильницького спротиву можна знайти на ресурсах:

▪️ Dovidka.info,

▪️Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки,

▪️ Центру національного спротиву,

▪️ Мінреінтеграції,

▪️ руху «Жовта стрічка».

На платформі EdEra ви можете пройти короткий курс «Рятуй, не ризикуй», під час якого дізнатися усе, що треба знати про фізичну, психологічну та цифрову безпеку під час волонтерства.

Продовжуйте спілкуватися з українцями в окупації

Тривале перебування у ворожому середовищі та постійне відчуття небезпеки дуже пригнічує людей і вселяє зневіру. Українці в окупації часто менше спілкуються з іншими людьми, ніж зазвичай. Люди бояться ділитися своїми емоціями та переживаннями з оточенням, через низький рівень довіри та впевненості у інших. Будь-яка критика в бік окупантів або навіть нейтральна, на перший погляд, розповідь може спричинити важкі наслідки та наразити на особисту небезпеку. Тому варто утримуватися від таких тем, а більше спілкуватися про побутові справи. Наприклад про погоду, спогади, хатні справи тощо.

У ситуації постійного стресу та непевності в майбутньому ви можете допомогти близьким, які залишаються на ТОТ, відчути, що вони не самі.

Поширюйте інформацію про ситуацію на ТОТ

Створюйте власні матеріали, надавайте розголосу в медіа, поширюйте дописи в соцмережах, серед лідерів думок, спілкуйтеся з іншими українцями та іноземцями, аби більше людей дізнавалися про реалії життя на ТОТ і долучалися до підтримки українців.

ҐРУНТ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь