Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Телеканал Дім запустив YouTube-канал з контентом виключно жестовою мовою.

Дата: 12.10.2024 08:42
Кількість переглядів: 7

Фото без опису

БЕЗБАР'ЄРНІСТЬ

💃 Подивитися фільм оригінальною іспанською, щоби насолодитися пристрасними голосами улюблених акторів. Зупинитися на універсальному перекладі з субтитрами та підтягнути англійську. Або розслабитися стрічкою в українському дубляжі.

У якому форматі подивитися кіно ми зазвичай обираємо самі. Під настрій чи для навчання – головне, що цей вибір є.

🔕 Людям з порушеннями слуху варіантів лишається набагато менше. Насправді, найчастіше всього один і не найкращий – це субтитри. Але, на жаль, текст не передає інтонації та часто пропускає нюанси мовлення. Ще один важливий момент, чому субтритри не є заміною жестовій мові: люди, які мають порушення слуху з народження, зазвичай мають труднощі із читанням.

Жестова мова доносить нечуючим глядачам не тільки слова, а й міміку та емоції, допомагає зрозуміти контекст того, що відбувається на екрані.

👍Телеканал Дім запустив YouTube-канал з контентом виключно жестовою мовою. У такому перекладі можна подивитися українські фільми, публіцистичні проєкти, розважальні програми та корисні безпекові ролики – загалом вже понад 150 відео, що зібрали на загальних платформах телеканалу понад 200 тисяч переглядів.

🎦 Саме популярність контенту жестовою мовою і спонукала Дім на створення першого в Україні окремого YouTube-майданчику. Тепер глядачам із порушеннями слуху не доведеться шукати потрібні відео серед багатьох інших. Достатньо увімкнути канал і без жодних бар’єрів отримати сучасний, якісний, цікавий контент.

Підписатися можна тут ⏩ https://www.youtube.com/@dim_zhestovamova

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь