Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Корисна інформація

Як діяти, якщо ваша близька людина повернулась з-за кордону і не має шансу одужати та потребує паліативної допомоги

Права українців на доступ до безоплатних медичних послуг через відсутність у країні не втрачаються. Тож коли люди повертаються з-за кордону додому, вони можуть розраховувати на весь обсяг медичної допомоги, гарантованої Програмою медичних гарантій.

10:07 07.10.2024

Хто може оформити субсидію ?

Субсидія надається, якщо домогосподарство має сплачувати за комунальні послуги більше, ніж визначений для них обов’язковий платіж.

09:18 05.10.2024

Чи має право усиновлена дитина військового, який загинув, отримати одноразову грошову допомогу?

Так, усиновлена дитина військового, який загинув (чи помер) має право на одноразову грошову допомогу. Окрім дитини таку допомогу можуть отримати інші члени родини у рівних частках.

15:19 04.10.2024

Для громадян, які втратили або пошкодили важливі документи, існує чітка процедура їх повторного отримання.

Вона регулюється законами України та забезпечує зручний доступ до державних реєстрів через відділи ДРАЦС або Портал Дія. Нижче викладені ключові моменти, які стосуються процесу повторної видачі свідоцтв про реєстрацію актів цивільного стану. Порядок повторної видачі документів про державну реєстрацію актів цивільного стану регламентовано Законом України “Про державну реєстрацію актів цивільного стану”, розділом I Правил державної реєстрації актів цивільного стану в Україні” від 18.10.2000 р. № 52/5 (у редакції наказу Мін’юсту 24.12.2010 р. № 3307/5 зі змінами), Порядком ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2007 N 1064 та Інструкцією з ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян, затвердженою наказом Міністерства юстиції України від 24.07.2008 року № 1269/5 /зі змінами/.

13:13 04.10.2024

Медитації, трекери настрою та онлайн-психотерапія: 10 застосунків для підтримки ментального здоров'я

У сучасному світі, де щоденні стреси, інформаційний тиск та невизначеність — невіддільні складники життя, збереження ментального здоров'я стало важливим як ніколи. Особливо це актуально для українців, адже в умовах повномасштабної війни складно зберігати внутрішню рівновагу. Суспільне Культура радить 10 мобільних застосунків для підтримки психоемоційного добробуту. Svitlo Тип: безкоштовний (є й платні можливості)

20:38 03.10.2024

Безбар’єрність – це філософія суспільства без обмежень.

  Безбар’єрність – це про готовність створювати середовище, у якому буде комфортно всім, створення таких умов у суспільстві, які дозволять комплексно подолати бар’єри, незалежно від фізичних, сенсорних, інтелектуальних чи інших особливостей людини. Це філософія суспільства без обмежень. Також, безбар’єрністю є забезпечення рівних прав і можливостей кожному, а особливо при вчиненні нотаріальних дій.

16:52 03.10.2024

На яку допомогу може розраховувати особа, яка досягла пенсійного віку, однак не має достатньої кількості стажу для призначення пенсії

Відповідно до постанови Кабміну від 27 грудня 2017 №1098 може оформити однойменну тимчасову державну соціальну допомогу людина, яка:

09:18 03.10.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь