Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Нарада з приводу процесу приєднання сільських комунальних підприємств до новоствореного комунального підприємства

Дата: 10.03.2021 13:01
Кількість переглядів: 576

Фото без описуВчора, 9 березня, селищний голова Дмитро Такаджи разом із заступниками, начальниками відділів селищної ради провели нараду з керівниками: комунального підприємства «КОМСЕРВІС» Олександром Грушком та сільського комунального підприємства «Надія» Тетяною Білою. Розпочато процес приєднання сільських комунальних підприємств до новоствореного комунального підприємства, який здійснюватиме надання комунальних послуг жителям всіх сільських населених пунктів та селища.

       У ході обговорення проблемних питань, які виникають під час перехідного періоду, склали план першочергових заходів, які необхідно здійснити для того, щоб жителі сільських населених пунктів не відчули дискомфорту та отримували послуги з питного водопостачання, як і раніше, а у подальшому – більш різноманітний спектр послуг, при цьому, щоб комунальне підприємство «КОМСЕРВІС» стало спроможним себе утримувати.

     Одним із вирішення проблеми в подальшому планується здійснити заміну обладнання водонапірних свердловин на енергозберігаючі, що дасть змогу заощадити майже в половину на сплаті за електроенергію. Найближчим часом необхідно: завершити роботи з інвентаризації майна, свердловин, яке експлуатується сільськими комунальними підприємствами та є у них на балансі. Починаючи з 10 березня щоденно комісія з реорганізації виїздитиме в старостинські округи для здійснення інвентаризації майна комунальних підприємств та складання передавальних актів.

   Також обговорили необхідність визначення підприємств-боржників; обрахування калькуляції та впровадження нових комунальних послуг населенню; розроблення нових типових договорів на надання послуг та інші першочергові завдання, розв’язання яких на даному етапі – вирішить багато проблем та забезпечить безперебійну роботу КП «КОМСЕРВІС» у подальшому.

      У зв’язку з неодноразовим підвищенням розміру мінімальної заробітної плати, цін і тарифів на паливно-енергетичні та матеріальні ресурси діючі тарифи на централізоване водопостачання є збитковими, отже, керівникам сільських комунальних підприємств рекомендовано до 12 березня здійснити розрахунок по їхньому коригуванню для розгляду та прийняття відповідного рішення на виконкомі селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь