A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Початок вакцинації населення проти короновірусної інфекції

Дата: 16.03.2021 17:14
Кількість переглядів: 256

Фото без описуНайефективніший метод подолання пандемії COVID-19 - вакцинація. Сьогодні, 16 березня, у Нижньосірогозькій територіальній громаді розпочато вакцинацію населення проти короновірусної інфекції.

Згідно Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках на даний час триває ІІ етап вакцинації, у ході якого щеплення проводиться для людей із надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку коронавірусної хвороби COVID-19 та тих, хто надає медичні послуги.

Тож сьогодні у приміщенні комунального закладу «Нижньосірогозький центр первинної медико-санітарної допомоги» мобільною бригадою медиків КНП «Центр первинної медичної допомоги» Новотроїцької селищної ради здійснено вакцинування медичних працівників І та ІІ ланок, селищної ради, а також громадських діячів. Перед проведенням щеплення представники мобільної бригади: сімейний лікар Катерина Сеник та медична сестра КНП «Центр первинної медичної допомоги» Новотроїцької селищної ради Юлія Крижановська провели огляд громадян та надали консультації про можливі побічні ефекти і рекомендації стосовно правил поводження у разі погіршення стану.

Кожним пацієнтом було надано письмову згоду на проведення щеплення від короновірусної хвороби. Здійснювала вакцинацію кваліфікована медична сестра КНП «Центр первинної медичної допомоги» Новотроїцької селищної Надія Хусточка. Першими, кому сьогодні зробили вакцинацію від Covid 19: директор комунального некомерційного підприємства «Нижньосірогозька центральна лікарня» Геннадій Гомон та директор комунального некомерційного підприємства «Нижньосірогозький Центр первинної медико-санітарної допомоги» Людмила Непомняща; заступник селищного голови Оксана Полуекто та лікар-анестезіолог лікарні Вадим Щербань. Всього цього дня було щеплено 110 осіб. Всі вони отримали першу дозу вакцини з двох необхідних. Кожному пацієнту введено 0,5 мл вакцини AstraZeneca (CoviShield). Щеплення проводились з суворим дотриманням протиепідемічних вимог. Після введення вакцини за громадянами велося спостереження протягом 30 хвилин. Побічних реакцій під час вакцинації та у процесі спостереження не виникало.

Дякуємо медичним працівникам мобільної бригади КНП «Центр первинної медичної допомоги» Новотроїцької селищної ради, які щодня ризикують власним здоров’ям. З нетерпінням чекаємо на день, коли ЗАВДЯКИ ВАКЦИНУВАННЮ пандемія коронавірусного захворювання COVID-19 остаточно піде на спад, люди перестануть хворіти і вмирати і нарешті закінчиться карантин. Бажаємо всім міцного здоров’я!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь