A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Розроблено проєкт Програми соціального захисту населення Нижньосірогозької селищної територіальної громади на 2021-2025 роки

Дата: 19.03.2021 11:03
Кількість переглядів: 304

Фото без описуСоціальний захист населення – одна з головних функцій територіальної громади, яка має виконуватися завжди і за будь-яких обставин на користь тих громадян, у житті яких виникли проблеми.

Станом на 01 березня 2021 року на території громади проживає 14779 населення, із них, 5551 особа пільгової категорії. З яких: 3286 ветеранів війни та праці, осіб з інвалідністю та постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Уже багато років поспіль одним з видів соціальної підтримки мешканців громади, які опинились в скрутній життєвій ситуації є надання одноразової грошової допомоги. Останнім часом стрімко зросла кількість звернень від громадян, які гостро потребують окремих видів соціальних послуг, передусім грошової допомоги на лікування, медико-соціальну реабілітацію, протезування, а також на прожиття, придбання продуктів харчування, одягу, ліків тощо. Також гострою є проблеми інвалідності, які пов’язані з наявністю чисельних соціальних та фізичних бар’єрів, які не дозволяють особам з обмеженими фізичними можливостями активно включатись до життя суспільства й повноцінно брати участь у ньому. З огляду на умови сьогодення розроблено проєкт Фото без описуПрограми соціального захисту населення Нижньосірогозької селищної територіальної громади на 2021-2025 роки, який схвалено членами виконавчого комітету селищної ради на засіданні, яке відбулося 17 березня.

Програмою визначено основні пріоритетні напрямки : - надання одноразової матеріальної допомоги окремим категоріям малозабезпечених верств населення Нижньосірогозької селищної територіальної громади на лікування і особам які постраждали внаслідок виникнення пожежі, стихійного лиха та які опинилися у складних життєвих обставинах; - надання допомоги на поховання осіб, які не досягли пенсійного віку та на момент смерті не працювали; - надання матеріальної допомоги учасникам АТОООС та членам сімей загиблих (померлих) учасників АТОООС , учасникам бойових дій на території інших держав, громадянам, які брали участь у бойових діях на території Республіки Афганістан і є особами з інвалідністю, особам, що постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи по відзначенню пам’ятних дат. - надання матеріальної допомоги ветеранам війни, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, учасникам бойових дій по відзначенню пам’ятної дати Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. - надання матеріальної допомоги мешканцям громади до ювілейних дат, а саме: 90, 95, 100 років та більше; - надання матеріальної допомоги дітям з інвалідністю які не досягли 18 років до Міжнародного дня людей з особливими потребами; - забезпечення виплати щомісячної стипендії учасникам бойових дій та інвалідам війни, яким виповнилося 90 і більше років - мешканцям Нижньосірогозької селищної територіальної громади; - забезпечення пільгової річної передплати на газету «Червоний Промінь» Почесним громадянам Нижньосірогозької селищної територіальної громади; - надання матеріального заохочення військовослужбовцям, призваним за контрактом до Збройних Сил України Нижньосірогозько - Іванівським об’єднаним районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки Херсонської області; - надання фінансової підтримки громадським організаціям в діяльності яких є соціальна спрямованість а саме: Нижньосіргозькій громадській організації ветеранів війни та праці, Нижньосірогозькій громадській спілці Афганістану (воїнів – інтернаціоналістів. Проєкт даної Програми винесено на розгляд чергової сесії селищної ради для затвердження.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь