Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Друге засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Нижньосірогозької територіальної громади до 2027 року

Дата: 24.03.2021 19:36
Кількість переглядів: 347

Фото без описуСьогодні провели друге засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Нижньосірогозької територіальної громади до 2027 року.

Керівниця Херсонського РО Програми «U-LEAD з Європою» Оксана Сілюкова привітала нас із завершенням проведення опитування та відмітила, що завдяки оперативно проведеній роботі по збору, узагальненню інформації та опитуванню жителів громади, у нас залишилося більше часу на опрацювання даних. Побажала плідної роботи робочій групі та передала естафету експерту з розробки стратегій місцевого розвитку Програми «U-LEAD з Європою» Віктору Бондаруку.

Після проведення першого засідання робочої групи 06 січня, з метою врахування всіх можливостей розвитку громади відділом економічного розвитку селищної ради було проведено аналіз географічного розташування, історії, ландшафту та наявних природних ресурсів, наявного населення та зайнятості за видами діяльності, існуючої інфраструктури, економічного та фінансового стану громади на 01 січня 2021 року. У січні – лютому серед мешканців громади, молоді, підприємців проведено опитування та зроблено аналіз, який експертом проаналізовано і результати опитування будуть враховані при розробці Стратегії.

Основними причинами, які заважають розвитку громади респонденти визначили: безробіття, несприятливі умови для розвитку підприємництва, недостатня громадська ініціатива та активність мешканців, а також низька якість дорожнього покриття між населеними пунктами. Тож першочерговими завданнями для розвитку громади мають стати: ремонт доріг, вулиць, транспортної інфраструктури; збільшення робочих місць та покращення можливостей для самозайнятості; створення умов для започаткування і розвитку малого та середнього бізнесу та забезпечення належного рівня адміністративних, соціальних, медичних та освітніх послуг.

Результати соціально-економічного аналізу Нижньосірогозької громади чітко демонструють наявність декількох проблем, типових для сучасних українських громад, що розташовані на великій відстані від обласного центру, мають великі території та значну частку сільського населення: брак робочих місць, низька інвестиційна привабливість місцевої економіки; негативна демографічна тенденція, старіння населення; незадовільний стан доріг, «соціальна» завантаженість місцевого бюджету, у якому суттєву частину витрат займає фінансування освіти.

Поряд з цим, Нижньосірогозька громада має сильні сторони, які можуть бути використані для її розвитку. Перш за все, це зручне географічне розташування поряд з автомагістраллю М-14, наявність залізничного сполучення, привабливі туристичні об’єкти, чиста природа, інвестиційні майданчики для будівництва сонячних електростанцій, міні-заводів з переробки сільськогосподарської продукції.

Дякуємо експертам з розробки стратегій місцевого розвитку Програми «U-LEAD з Європою» за кваліфіковану допомогу у складанні стратегії розвитку Нижньосірогозької територіальної громади! Робота продовжується…



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь