A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Затверджено селищну програму по регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними способами

Дата: 26.03.2021 08:30
Кількість переглядів: 274

Фото без описуПеребування великої кількості безпритульних тварин на території громади призводить до погіршення його санітарно-епідеміологічного та екологічного стану, якості життя мешканців і гостей громади, загибелі тварин та жорстокого поводження з ними.

Тож для вирішення даної проблеми селищною радою було прийнято рішення розробити експериментальну Програму регулювання чисельності безпритульних тварин на території Нижньосірогозької селищної територіальної громади на 2021- 2022 роки.

Сподіваємось, що дана Програма дасть змогу цивілізовано вирішити дану проблему, шляхом зменшення чисельності безпритульних тварин гуманними методами, а також донесення до суспільної свідомості населення стандартів гуманного поводження з тваринами. Регулювання чисельності безпритульних тварин є багатопрофільною проблемою і потребує залучення різних структур та організацій громади для її вирішення та планування на довгострокову перспективу.

Головними співвиконавцями Програми виступають: Нижньосірогозьке управління Головного управління ДПСС в Херсонській області та Нижньосірогозька державна лікарня ветеринарної медицини. Як показав світовий досвід, масове знищення тварин може тривати нескінченно, не вирішуючи проблему, та є економічно невигідним – на місця вилучених тварин мігрують інші, заповнюючи «екологічні ніші» на вільних територіях. Слід наголосити про необхідність дотримання особистих прав людини на охорону здоров’я від спостерігання за стражданнями, загибеллю безпритульних тварин, внаслідок жорстокого поводження з ними.

Для вирішення проблеми передбачається розробити і впровадити: систему обліку, реєстрації та ідентифікації безпритульних тварин; систему масової стерилізації, щеплення, профілактичних обробок та лікування безпритульних тварин; ; інформаційно-просвітницькі заходи стосовно гуманного поводження з безпритульними та домашніми тваринами, влаштування безпритульних тварин, пропагування стерилізації домашніх тварин; створення притулків для тварин різних форм власності; заходи з підтримки супроводу безпритульних тварин протягом усього їхнього життя. Депутатами селищної ради сьогодні, 25 березня, на засіданні сесії селищної ради було затверджено Програму регулювання чисельності безпритульних тварин на території Нижньосірогозької селищної територіальної громади на 2021- 2022 роки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь