A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Спогади призера обласного етапу конкурсу «Учитель року 2021», учителя Вільненського ліцею Олексія Шокарєва, про конкурсні випробування

Дата: 07.04.2021 15:02
Кількість переглядів: 463

Фото без описуВсе почалося 09 червня 2020 року, коли дирекція  Вільненської ЗОШ І-ІІІ ступенів, отримала наказ Міністерства освіти і науки України про проведення у 2020-2021 навчальному році всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2021». Мені було запропоновано  прийняти участь у номінації «Трудове навчання». Я погодився без вагань, тому що це можливість поринути в атмосферу високої майстер­ності, досвіду, співтовариства та співдружності.

Приймати участь у форматі онлайн було незвично, але, водночас, дуже цікаво.

Перший день  відкриття зонального туру Конкурсу

Під час урочистостей з вітальним словом до учасників та членів журі звернулася голова організаційного комітету та голова журі – Тетяна Вольська, завідувач Великолепетиського районного методичного кабінету. Привітала всіх і директор Нижньосірогозького центру професійного розвитку педагогічних працівників Марина Голобородова, яка наголосила на надважливій сутності подібних конкурсних випробувань; закцентувала увагу на питаннях розвитку сучасної технологічної освіти, зокрема, й на дистанційних можливостях трудової підготовки учнів.У кінці заходу відбулося спільне засідання конкурсантів і членів журі, на якому пройшло жеребкування щодо порядку проходження конкурс­них випробувань.

Здобувши перемогу (І місце) в зональному турі, надав згоду на участь в обласному турі.

Перший етап обласного туру Конкурсу, який розпочався в грудні, складався з декількох  конкурсних  випробувань.

«Дистанційний урок»

Фото без описуПід час цього випробування треба було продемонструвати свою педагогічну майстерність з організації освітнього процесу в дистанційному режимі. Згідно до вимог конкурсу, в цьому навчальному році дистанційний урок проводився для членів журі без залучення здобувачів освіти.

«Майстер-клас»

Журі  оцінювали  демонстрацію учасниками конкурсу методичної майстерності з реалізації власної педагогічної ідеї (методів, прийомів, форм роботи).

«Тестування»

Під час цього випробування учасники конкурсу демонстрували рівень знаннєвої складової професійної компетентності.

Здобувши перемогу у першому етапі, я почав готуватися до наступного, який відбувся у лютому. Програма  другого етапу була ще більш цікавою та насиченою. Кожен учасник мав можливість випробувати себе в таких конкурсах: «Дистанційний урок», «Дорожня карта творчого проекту», «Методичний практикум», «Урок».

Як і в першому турі, журі намагалося надати можливість конкурсантам розкритися якнайкраще, вислуховували уважно всі до­повіді й відповіді на запитання, переглянули всі конкурси. Швидко минули п’ять днів конкурсу. Це були п’ять днів напруженої та натхненної праці, п’ять днів свята педагогічних звершень і відкриттів для всіх учасників дійства. Ми створювали інтерактивні дидактичні матеріали, електронні путівники та дорожні карти творчих проєктів, власні кейси дистанційних  уроків, які згодом презентували членам журі.

Протягом  часу, поки  проходив конкурс «Учитель року-2021», я поспілкувався зі старими знайомими, з якими навчався в ХГПІ ім. Н. К. Крупської (зараз всім відомий ХДУ), познайомився з новими дуже цікавими людьми: педагогами, що входили до складу учасників конкурсу, членами журі.

Кожен з конкурсантів – це творча, ініціативна особистість із значним досвідом роботи. Тому отримати перемогу (ІІ місце в обласному турі)  було надзвичайно складно.  Підготовка та участь у випробуваннях вимагали багато часу та зусиль. Але мене постійно підтримували мої рідні та близькі, дирекція школи, педагогічний колектив. Хочу щиро подякувати їм за це. Особлива подяка  заступнику директора з навчальної роботи Гладко Марині Павлівні.

Участь у конкурсі дала мені багато позитивних емоцій, бажання і далі працювати творчо.

Вчитель трудового навчання Вільненського ліцею Шокарєв О. О.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь