A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Під час селекторної наради обговорили епідемічну ситуацію та запобіганню поширенню на території області коронавірусної хвороби COVID-19

Дата: 12.04.2021 13:44
Кількість переглядів: 248

Фото без опису

Сьогодні заступник селищного голови Оксана Полуекто взяла участь у обласній селекторній нараді, яку провів голова Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир.

Серед питань порядку денного: про співфінансування заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, зокрема на будівництво амбулаторій; про організацію взаємодії Управління боротьби з наркозлочинністю у Херсонській області з органами місцевого самоврядування; про питання розвитку Високопільської селищної територіальної громади.

Особливу увагу, під час наради, приділили епідемічній ситуації та запобіганню поширенню на території області коронавірусної хвороби COVID-19.

Доповідаючи з зазначеного питання, заступник голови обласної державної адміністрації Вадим Чабан повідомив, що за останню добу у Херсонській області зафіксовано 195 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, за минулий тиждень захворіло 2023 особи.  Наразі в області 27 396 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. Показник захворюваності на COVID-19 по області становить 331 випадок на 100 тис. населення.

Найвищий показник захворювання у: м. Херсон; смт. Велика Олександрівка; Верхній Рогачик; Генічеськ; Іванівка; Велика Лепетиха та Скадовськ.

Керівництво області подякувало усім головам територіальних громад, які піклуючись про здоров’я місцевих жителів ввели додаткові обмежувальні заходи на територіях своїх громад. Завдяки спільним зусиллям Херсонщина наразі у «жовтій» зоні епідемічної небезпеки. Всього у закладах охорони здоров’я перебуває – 764 осіб, у тому числі: 702 осіб з COVID-19 та 62 осіб з підозрою. Всього 33,5% ліжкомісць зайнято хворими на гостру респіраторну хворобу COVID-19 та пацієнтами з підозрою.

На території Нижньосірогозької громади з початку року захворіло на коронавірусну інфекцію COVID-19  59 осіб. Всього, з початку  карантинних  обмежень (з березня 2020 року)  на Сірогозщині зареєстровано 246 лабораторно підтверджених  випадків  COVID-19. Із них: 214 пацієнтів,  померло - 8 осіб.  На даний час на стаціонарному лікуванні нині перебуває 6 хворих на коронавірусну інфекцію, на амбулаторному лікуванні - 18 пацієнтів.

З метою контролю за дотриманням протиепідемічних заходів у громадських місцях та закладах соціальної сфери, працівниками Держпродспоживслужби та поліції здійснюються перевірки. З початку року працівниками поліції складено 1 адміністративний протокол за порушення вимог карантину та 109 постанов про адмінправопорушення ч.2 ст.44-3 КУпаП; працівниками Держпродспоживслужби складено 26 протоколів про адміністративне правопорушення.

Крім того, Нижньосірогозьким районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області спільно з представниками поліції регулярно проводяться моніторингові відвідування об’єктів щодо дотримання ними протиепідемічних вимог. З початку року на території громади всього було проведено 447 моніторингових відвідувань об’єктів (об’єктів торгівлі харчовими продуктами, об’єктів водопостачання, закладів громадського харчування, магазини, аптеки, банки, ринку, готелю, автостанції, пошти та ін.) та 288 рейдів.

Також для попередження захворювання на  COVID-19 на Херсонщині триває щеплення населення вакциною Oxford/AstraZeneca (CoviShield). Всього в області щеплено 12 360 людей. Для порівняння: у Нижньосірогозькій громаді вакциновано 310 громадян із числа відповідного кола осіб, згідно Дорожньої карти.

         Шановні жителі громади! Дотримуйтесь карантинних заходів: надягайте маску, дотримуйтеся дистанції, користуйтеся антисептиком та зробіть щеплення!

Бережіть себе і своїх близьких! Будьте здорові!

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь