A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Цього року, 26 квітня, виповнюється 35 років від дня Чорнобильської трагедії.

Дата: 20.04.2021 08:46
Кількість переглядів: 404

Фото без описуУ цей день у 1986 році на Чорнобильській атомній електростанції стався вибух, який спричинив соціально-екологічну катастрофу глобальних масштабів. Мільйони гектарів забруднених радіацією земель, лісів та водойм, втрата здоров’я сотень тисяч людей, чисельні людські жертви та зруйновані долі.

Але Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох українців, у тому числі і наших земляків. БільФото без опису Чорнобиля відгукнувся у серці кожного жителя громади, назавжди залишаючи у нашій пам’яті подвиг ліквідаторів.

На сьогоднішній день у Нижньосірогозькій громаді проживає 20 ліквідаторів. Крім них, є ще й інші особи, постраждалі від Чорнобильської трагедія, серед яких вдови померлих ліквідаторів, смерть яких пов’язана з Чорнобильської катастрофою та особи, які мають статус потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Про формат вшанування ліквідаторів та постраждалих від Чорнобильської трагедії цього року у зв’язку з карантинними обмеженнями говорили 19 квітня під час зустрічі з активом Нижньосірогозької організації «Союз Чорнобиль України».

Фото без описуДомовились, що для недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції, заходи будуть проведені з суворим дотриманням карантинних обмежень та з обмеженим колом запрошених.

Начальник відділу соціального захисту населення, медицини та служба у справах дітей селищної ради Інна Пашко зауважила, що до 26 квітня всім ліквідаторам, постраждалим від Чорнобильської катастрофи та вдовам померлих ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС буде здійснено адресну грошову допомогу уФото без опису розмірі 500 грн. Також для ліквідаторів замовлено пам’ятні медалі та для постраждалих – значки, які їм будуть вручені 26 квітня.

Особливим подарунком цього року стане презентація книги, над якою довгих п’ять років  працювала вдова ліквідатора Леоніда Кривенка – Людмила Кривенко. Вона представила екземпляр книги пам’яті та спогадів «Чорне вогнище скорботи», яка складається із 8 розділів, в яких вміщено різноманітні дані про Чорнобильську катастрофу.Фото без опису

 Книга містить матеріал про героїв-ліквідаторів Сірогозщини з короткими біографічними даними тих, хто сьогодні живе і працює в територіальній громаді та померлих від променевої хвороби у наступні після аварії роки, спогади вдів про них, згадується про дітей-чорнобильців та потерпілих від аварії. Є тут іФото без опису творчі сторінки – нариси, твори, малюнки, вірші наших земляків, дітей, роз’яснення про пільги та компенсації чорнобильцям. Збагачено видання ілюстративними матеріалами та кольоровими фотографіями.

Друк книги профінансовано за кошти селищного бюджету.

26 квітня подарункове видання планується вручити учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській, вдовам померлих учасників, постраждалим внаслідок Чорнобильської трагедії, а також передати освітнім та бібліотечним закладам громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь