Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

До уваги жителів багатоквартирних будинків!

Дата: 20.04.2021 11:06
Кількість переглядів: 271

ОГОЛОШЕННЯ

Фото без описуВ результаті проведення візуального огляду виявлено неохайний стан прибудинкової території та ймовірні самовільно зайняті земельні ділянки, на яких розташовані тимчасові споруди.

Прибудинкова територія — це територія навколо багатоквартирного будинку, визначена на підставі відповідної містобудівної та землевпорядної документації, у межах земельної ділянки, на якій розташовані багатоквартирний будинок і належні до нього будівлі та споруди, що необхідна для обслуговування багатоквартирного будинку та задоволення житлових, соціальних і побутових потреб власників (співвласників та наймачів (орендарів) квартир, а також нежитлових приміщень, розташованих у багатоквартирному будинку, згідно ч.1ст.1 Закону України"Про особливості здійснення право власності у багатоквартирному будинку". Таким чином до прибудинкової території можна віднести не тільки земельну ділянку на якій розташовано сам будинок, а й тротуари та проїзди, ігрові майданчики, озеленені території, майданчики для тимчасового зберігання автомобілів тощо.

На підставі вищевикладеного, Нижньосірогозька селищна рада ВИМАГАЄ у строк до 01 травня 2021 року навести санітарний порядок на прибудинковій території біля багатоквартирного будинку відповідно до правил благоустрою. У випадку не виконання поставлених вимог до винних осіб будуть застосовані заходи адміністративного впливу.

Звертаємо Вашу увагу, що самовільне зайняття земельної ділянки є адміністративним правопорушенням, передбаченим статтею 53-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Його вчинення тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Додатково повідомляємо, що для повноцінного користування територією навколо багатоквартирного будинку власники квартир можуть створити об’єднання співвласників багатоквартирного будинку. ОСББ — це неприбуткова юридична особа, створена власниками квартир багатоквартирного будинку для спільного користування, утримання та управління своїм будинком та прибудинковою територією, а також для юридичного оформлення їхніх майнових прав на будинок та прибудинкову територію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь