A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нижньосірогозька селищна територіальна громада
Генічеський район, Херсонська область

Презентовано книгу пам’яті та спогадів «Чорне вогнище скорботи»

Дата: 26.04.2021 19:34
Кількість переглядів: 195

Фото без описуСьогодні, 26 квітня, у день 35-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції вдова померлого ліквідатора Леоніда Кривенка – Людмила Кривенко презентувала книгу пам’яті та спогадів «Чорне вогнище скорботи», яка містить матеріал про героїв-ліквідаторів Сірогозщини.

У книзі зібрані біографічні дані тих, хто сьогодні живе і працює на території Нижньосірогозької громади та померлих від променевої хвороби у наступні після аварії роки. Спогади вдів про померлих ліквідаторів. Один із розділів, присвячений дітям-чорнобильців та потерпілим від аварії.

Людмила Анатоліївна розповіла, як вона працювала над збором інформації. По зернятку більше п’яти років вона узагальнювала дані, які виклала у книзі спогадів про Чорнобильську трагедію та людей, причетних до ліквідації цієї катастрофи.

Сьогодні Людмила Кривенко вручила екземпляри подарункового видання учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській, вдовам померлих учасників, постраждалим внаслідок Чорнобильської трагедії та всім, хто допомагав у зборі інформації і причетний до видавництва книги.

Крім того, книги «Чорне вогнище скорботи»   буде передано освітнім та бібліотечним закладам громади, щоб молодь та всі бажаючі могли ознайомитися з історичними матеріалами, викладеними у книзі пам’яті.

Селищний голова подякував Людмилі Анатоліївні за велику роботу проведену зі збору інформації та виданню книги, яка стане  дороговказом для вивчення однієї із трагічних сторінок історії, до якої причетні жителі Сірогозщини та вручив від себе Подяку та квіти.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь